FLAŞ HABERHABERLER

FARKLI ÜLKELERDEN ÖĞRENCİLERLE PROJELER ÜRETİYORLAR

Gölköy Ahmet Naci Coşkunoğlu İlk ve Ortaokulu öğrencileri Avrupa Birliği platformu olan E-Twinning projesi yaparak yaşayarak öğreniyor. Okul öğrencileri, Türkiye’nin farklı illerinden Dünyanın farklı ülkelerinden öğrencilerle ortak projeler üretiyor.

İletişim kurma, projeler oluşturma, işbirliği yapma gibi fırsatlar sunan bir Avrupa Birliği platformu olan E-Twinning’ e dahil olan Ahmet Naci Coşkunoğlu İlköğretim Okulu’nun öğrencileri, kitap okuma etkinlikleri, akıl oyunları, çiçek kardeşliği, gezi, iyilik terapisi, atık pil toplama ve resfebe alanlarında yurtiçi ve İtalya, Arnavutluk, Fransa, Yunanistan, Bulgaristan, Azerbaycan, Polonya, Tunus, Ukrayna, Sırbistan, Gürcistan ve Romanya gibi ülkelerin okulları ile ortak projeler yürütüyor.

Öğrenciler, projeye dahil olan diğer ülkelerin öğrencileri ile online olarak zeka oyunları oynayıp, çeşitli yarışmalar yapıyor, hazırladıkları yeni yıl kartlarını birbirlerine gönderiyor. Atık pil toplama projesinde de topladıkları pillerin fotoğraflarını çekip birbirlerine yollayıp, yurtdışına da geziler düzenleniyor.

Yurtiçinde gerçekleştirilen çiçek kardeşliği projesinde de Ahmet Naci Coşkunoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri Edirne’deki arkadaşlarına farklı çiçeklerin tohumlarını gönderiyor. Okul ve ilçe E-Twinning koordinatörü olan İngilizce öğretmeni Necip Akça, şu bilgileri verdi:

“E-Twinning 2007 yılında oluşturulmuş olan bir platform. Fakat ilimiz ve ilçemiz okullarında katılım maalesef çok düşük. Öğrencilerin katılmaya çok hevesli oldukları bu projeleri yaygınlaştırmak adına ilçemizdeki okullarımızı bilgilendirdik. Eğitim-öğretime öğrencilerin aktif katılım sağlamasında çok etkili bir platform olan E-Twinning’i okulumuzda belli bir düzeye getirmeyi başardık. Öğrencilerimiz katıldığımız projeler sayesinde doğayı korumaya, çiçekleri sevmeye, okuma alışkanlıklarını geliştirmeye, görsel zekalarını kullanmaya ve çeşitli iyilikler yapmaya başladılar. Ve en önemlisi de farklı şehirlerin ve ülkelerin kültürlerini tanıma fırsatı yakalıyorlar.”

Kent Haber Hamdi Yörür

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu