FLAŞ HABERHABERLER

ÜRETİCİLER YERLİ MALI HAFTASI’NI ÖĞRENCİLERLE KUTLADI

12-18 Aralık Yerli Malı Haftası dolayısıyla Bodrum Tohum Derneği, öğrencilerle bir araya gelerek Yerli Malı Haftası’nı kutladı.

Yerli tohumun farkındalığını arttırarak gıdaları üreticiden tüketiciye en doğal şekilde ulaştırmak ve bu bilinci kazandırmak amacıyla kurulan Bodrum Tohum Derneği, Cevat Şakir İş Merkezi’ne her Çarşamba günü açtıkları Üretici Pazarı’nda Yerli Malı Haftası’nı öğrencilerle birlikte kutladı. Dernek üyeleri ve üreticiler Bodrum Marmara Koleji’den gelen yaklaşık 50 öğrenciye Yerli Malı Haftası’nın ne anlama geldiği, yerli tohumun önemini anlattılar.

Bodrum Tohum Derneği üyesi Haluk Ortaç, Kent Haber’e yaptığı açıklamada haftanın kendileri için öneminden bahsederek şöyle konuştu:

“Herkes Türk Yerli Malı Haftası diye bilir ama haftanın tam ismi Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’dır. Bunun mazisi Cumhuriyet kadar eskidir. Mustafa Kemal’in 1. İzmir İktisat Kongresi’nde ilan etmiş olduğu kararlar içerisinde vardır. O zamandan bu yana kutlanır. Bugün Bodrum Tohum Derneği olarak, kutlamak için en haklı gerekçemiz olan günde, üreticilerimizle, okuldan gelen öğrencilerimizle bu haftayı kutlamak istedik. Gelen öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Onlar bu haftaya sahip çıkacaklar ve ileri tarihlere bunu taşıyacaklar. Onlara bugün yerli tohumun ne olduğunu anlattık, yerli tohumdan üretilen kurabiyeler, kekler, hoşaflar ikram ettik. Onlar da bize bu hafta için destek verdiler. Ama Yerli Malı Haftası’nda doğal tarım var, yerli tohum var. Üreticilerimizle buna sahip çıkıyoruz.”

Kendisi de bir üretici olan Bodrum Tohum Derneği Başkanı Hüseyin Uzun da “Üretimde yerli tohumumuza sahip çıkmaya çalışıyoruz. Koşullarımız yok. Topraklarımız yıllardan bu ya kirlenmiş. Topraklarımızı temizlemek için çaba sarf ediyoruz. Bunun yanı sıra yerli tohum üretmek gerçekten zor bir süreç. İlk etapta tohum bulmakta zorlanıyorsunuz, ürettiğinizi tüketicilere kanıtlamak için zorlanıyorsunuz” dedi.

ZOR YOLA GİRDİK VE BU YOLDAN DÖNMEYECEĞİZ

Üreticiler olarak zor bir yola girdiklerinde de bahseden Uzun, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Türkiye gibi tohumda dışa bağımlı olan bir ülkede bir şeylere sahip çıkmak o kadar zor ki. Ama biz bu zor yola girdik ve bu yoldan dönmeyeceğiz. Diğer üreticilerin de bizi örnek almasını ve aynı yollardan üretim yapmasını diliyoruz. Tüketicimizden de bizim arkamızda durmasını diliyoruz. Biz ürettiğimizi tükettiğimiz sürece bu işe daha fazla sahip çıkarız. Bizim gibi üretim yapanlar bu işe daha sıkı sarılır. İnşallah bunda da başarılı olabiliriz diye umuyoruz.”

Kent Haber Hamdi Yörür

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu