FLAŞ HABERHABERLER

SAĞLIKLI VE DENGEDE YAŞAM” FESTİVALİ AYURFEST 2022

“SAĞLIKLI VE DENGEDE YAŞAM” FESTİVALİ AYURFEST 2022

5-6 KASIM’DA BODRUM’DA YAŞAMIN 5000 YILLIK SIRRI İLE BULUŞACAKLAR

Türkiye’nin ilk Ayurveda Festivali AYURFEST 2022, 5-6 Kasım’da Bodrum’da gerçekleşecek. 5000 yıllık Hint Tıbbı olarak bilinen bir dengede yaşam anlayışı olan Ayurveda, doğa ile uyumla, her bir bireyin sağlıklı ve dengede bir yaşam için kendi şifacısı olduğunu hatırlatan bir yaşam sistemi. Tüm Türkiye’den katılımın beklendiği Festival, yerli veya yabancı herkesin “iyi olmak” kavramı ile bütünleştirdiği Bodrum’un sağlıklı yaşam konusundaki kıymetini öne çıkartırken, 5000 yıllık bir bilgelik olan Ayurveda konusunda farkındalık sağlanmasını amaçlıyor. 

Ayurveda Festivali Genel Koordinatörü Ekin İlyasoğlu Pandemi ile bireylerin sağlığın önemini fark etmesi ve sağlıklı olmak için kendi kendinin şifacısı olmayı araştırmaya başlaması ile Bodrum’daki yaşamın güzelliğini fark ettiklerini belirtirken, sadece sağlıklı yaşama dair bir farkındalık ile yola çıkan ve hiç bir gelir amacı gütmeyen Festival kapsamında iyi olmak, kendi kendinin şifacısı olmak isteyen herkesin ve Ayurveda’ya ilgi duyan, yaşamına bireysel ya da profesyonel olarak Ayurveda’yı katmış olanlar ile sağlıklı ve dengeli bir yaşama merak duyanları bir araya getireceklerine dikkat çekti. 

 

Festival kapsamında Dr. Ender Saraç, Dr. Buğra Öktem, Dr. Koshlendra Pratap ile sağlıklı bir yaşam üzerine ve Dr. Neslihan İskit, Ulli Allmendinger, Ebru Şinik ile dengede bir yaşam üzerine sohbet etmek üzere buluşacaklarını açıklayan İlyasoğlu, “Şaduman Karaca, Nazım Tanrıkulu, Meltem Kurtsan ile İrem Meriç tıbbi aromatik bitkilerin şifasını konuşurken; Ebru Şinik ile Aslı Bilgin, Ezgi Erkan, Fatma Özgün Apaydın ile Türkiye’de aromaterapi üzerine konuşacağız. Ulli Allmendinger, Şerife Aksoy, A. Dilşat Yaşar, İpek Yılmaz, Sena Tuvanç ile sağlıklı ve dengeli beslenme üzerine Ayurvedik mutfağın sırlarını keşfedeceğiz. Şaduman Karaca’nın Çay ve Nataliya Altın ile Berrin Çetiner’in güzellik atölyeleri ile 2 gün dolu dolu geçecek.  Posta Gazetesi yazarı Verda Özer, Aysun Sökmen (Aysun the Sütçü), Güneşin Aydemir (Buğday Derneği) ile toprağı, Save Soil (Toprağı Kurtar) ile beraber konuşacağız.” dedi. 

 

“5 Kasım sabahı açılış konuşmaları ve bilimsel yaklaşım ile tüm gün doktorlarımızla Ayurveda nedir ve Türkiye’deki uygulamaları ile bilimsel açıdan detoks, arınma konularına ağırlık vereceğimiz panellerimiz ve özel standlarımız Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.” diyen İlyasoğlu ilk gün program sonunda Dr. Ender Saraç sadece profesyonel Ayurveda uygulayıcılarına özel bir oturumda Ayurveda’nın doğunun bilgeliği ve batının bilimi ile buluştuğu noktadan yaklaşarak danışanlara yaklaşımını paylaşarak soru & cevap buluşması olacağını, bu özel oturum için sınırlı sayıda yer olduğu için de katılımcıların mail ile ön kayıt yapmaları gerektiğini hatırlattı.

İlyasoğlu konuşmasının devamında festival ile ilgili şunları kaydetti: “6 Kasım Pazar günü, Ayurveda’nın sağlıklı beslenme, zayıflama, bitkiler, baharatlar, çaylar, aromaterapi üzerine paneller, güzellik ve çay atölye çalışmaları ve daha geniş bir stand yerleşimi ile farklı ürünlerle tanışma ve bir arada, festival havasında bir tüm günlük buluşma ile Bodrium Hotel  & Spa ev sahipliğinde gerçekleşecek. 

Bodrum Belediyesi destekleriyle gerçekleşecek festivalde Hindistan Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu da bizlerle beraber olacak. Herodot Kültür Merkezi ve Bodrium Hotel & SPA’nın mekan desteği ile iki gün boyunca sağlıklı ve dengede yaşamın tüm sırları ile buluşmayı hedefliyoruz.”

Ayurfest Festival Komitesi:  İpek Yılmaz, Ekin İlyasoğlu, İrem Meriç, Nataliya Altın, Sena Tuvanç. 

Bilgi ve iletişim için:  iletisim@ayurfest.com

Web Sitesi: www.ayurfest.com 

Instagram: Ayurfest_Tr

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu