FLAŞ HABERHABERLERSANAT KÜLTÜR

Bodrum Kent Müzesinde “Merhaba” Sergisi kapılarını sanatseverlere açtı

 

Farklı disiplinlerde çalışan 21 sanatçının 44 eserinin yer aldığı “Merhaba” sergisi Bodrum Belediyesine ait olan Bodrum Kent Müzesinde kapılarını sanatseverlere açtı. 

Serginin açılış konuşmasını küratör Gökçe Çelikel yaptı. Çelikel Bodrum’u, Ege topraklarının zenginliğini, bölgenin ışığını, havasını, yaşamın doğallığını ve güzelliğini, masmavi denizini, tarihi katmanlarını ve eşsizliğini kalbinde hisseden, burada yaşayan ve üreten sanatçıların çalışmalarını bir araya getirmeye çalıştıklarını belirtirken amaçlarını şu cümlelerle açıkladı “Biz sanatçılar ve aynı zamanda küratörler olarak Bodrum’u nasıl algılıyoruz, Bodrum’u nasıl dönüştürüyoruz ve “Bizim Bodrum”u nasıl göstermek istiyoruz? Bunu öne çıkartmaya çalıştık. Bölgeye has sakız tipi mimari örneklerden biri olan bu tarihi yapı; Kent Müzesi, içerisindeki dört odasıyla, “Bodrum” temamızı 4 ara başlığa ayırıp organik bir bağ ile örme fikrinin anahtarını verdi. Giriş katının bir odasını Deniz ve Güneş, diğer odasını Bodrum Işıltıları olarak, ikinci katını ise Nadireler Kabinesi ve Bodrum Florası olarak kurguladık. “ dedi.

Daha sonra söz alan Kültür A.Ş. genel müdürü Zeynep Göztepe, Bodrum Belediyesinin mülkiyetinde olan Kent Müzesinde gerçekleşen çok güzel bir sergide misafir ağırlamanın onurunu yaşadıklarını kaydetti. Göztepe “Biliyorsunuz çok hızlı bir sezona girdik Bodrum’da, aynı zamanda sanat sezonu da açıldı. Bodrum’un sanat kokan bu sokaklarında böylesi güzel insanlarla ve böylesi güzel mekanlarda sanatı yaşamak çok önemli. 10 tane sergi mekanımız, 2 kültür merkezimiz ve bir tiyatromuz var. Çalışma arkadaşlarımız halkımızı çok daha fazla sanatla buluşturmak için arılar gibi çalışıyor. Bu güzel etkinlikler bir ekip çalışması ile mümkün oluyor. Her birine bu emekleri için çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin 100. Yılının son altı ayındayız. Ekim ayında bunu Bodrumumuzun tüm sokaklarında büyük coşkuyla sizlerle beraber yaşamayı diliyoruz. “ dedi. 

Bodrum Belediyesi Başkan yardımcılarından Ummuhan Yurt açılışta yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın Ankara’da olmasından dolayı sergiye katılamadığını açıklarken sözlerine şöyle devam etti “Bu güzel sergiye başkanımız da çok katılmak istedi ancak Ankara’da olduğu için aranızda olamadı. Bodrum Kent Müzesi kendine has bir mimarisi olan bir yer. Böyle güzel bir mekanda ve böyle güzel bir sergide buluşmak açıkçası beni çok heyecanlandırdı. Ben 21 güzel sanatçımızı ayakta alkışlıyorum. Sizler bizim baş tacımızsınız. İyi ki varsınız, hepinizin emeklerine sağlık.” dedi. 

Ebru Nakamura, Elvan Erdin,Gökçe Çelikel ve Züleyha Altıntaş’tan oluşan dört kişilik bir küratör ekibinin çalışması ile hazırlanan sergide farklı disiplinlerden 21 sanatçının 44 eseri yer almakta. 

Sergi 1o Temmuz Pazartesi gününe kadar saat 11:00 ile 17:00 arasında gezilebilecek. Sanatseverler Kurban Bayramında randevu alarak sergiyi gezebilecekler. 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu