DUYURULARFLAŞ HABERHABERLERSANAT KÜLTÜR

DÜNYA SANAT GÜNÜ HAFTASINDA ROSSINI’DEN HACI ARİF BEY’E KARSANAT KONSERİ

Karya Kültür ve Sanat Derneği , Klasik Batı Müziği ve Klasik Türk Müziği’nin iki önemli dehasını bir kez daha bir araya getiren bir konserle sanatseverleri buluşturuyor.

Karsanat Derneği ‘nin, 15 Nisan Dünya Sanat Günü Haftası kapsamında düzenlediği “Rossini’den Hacı Arif Bey’e” adlı konseri, 16 Nisan 2019 Salı günü saat 20.30’da Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleşiyor. Dernek, Klasik Batı Müziği ve Klasik Türk Müziği’nin iki önemli dehasını bir kez daha bir araya getiren bu konserle sanatseverleri buluşturuyor.

Karsanat Yönetim Kurulu Başkanı Rezzan Şebin , konserle ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Geçen yılki konser sezonunda, Klasik Batı Müziği ve Klasik Türk Müziği’nin iki önemli dehası olan Mozart ve Dede Efendi’nin eserlerini aynı konserde bir araya getirmiştik. Düzenlemiş olduğumuz bu konser yurdumuzda ilk defa her iki müziği kaynaştıran bir konser olmuştu. Bu yıl da, Klasik Batı Müziği’nden Rossini’nin ve Klasik Türk Müziği’nden Hacı Arif Bey’in eserlerini aynı konserde Bodrumlu müzikseverlerle buluşturacağız.”

Bodrum’da yaşayan ve Derneğin kurucu üyelerinden olan Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Nevzat Atlığ’ın Sanat Yönetmenliği’ni üstlendiği bu konserin ilk bölümünde, Mezzosoprano Esen Demirci, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı piyanistlerinden Yonca Dinçer eşliğinde Romantik Dönem Operaları’ndan seçilmiş aryalardan oluşan bir program sunacak.

Konserin ikinci bölümünde ise solist Esen Demirci; Hacer Tısoğlu (Kanun), Vuslat Çiftdal (Keman), Zeynep Sema Çelebi (Ney), Fatih Turan (Ud) ve Betül Şirin (Viyolonsel) eşliğinde Klasik Türk Müziği eserlerinden seçilmiş bir repertuvar seslendirecek.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu