HABERLER

MUĞLA’DA, ADALET VE DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜ.

AYHAN KARAHAN’IN HABERİ

Muğla’da 15 siyasi parti, sivil toplum örgütü, sendika, meslek kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan, “Emek Ve Demokrasi Güçleri” bugün Muğla’da “Adalet Ve Demokrasi” eylemi gerçekleştirdi.

Platformun çağrısı ile Akyol Pazar Yeri’nde bir araya gelen yurttaşlar önce şehir merkezindeki Sınırsızlık Meydanı’na, oradan da Muğla Adalet Sarayı’na yürüdü. Üç kilometreden fazla mesafeyi kapsayan yürüyüş boyunca Muğla esnafı ve çevredeki vatandaşlarda alkışlar ve sloganlarla eyleme destek verdi. Eyleme destek verenlerden Tekel Bayii Veysel Sönmez: “Şu anda bizim de burada değil, orada olmamız lazımdı. Maalesef hayat koşulları. Dükkanı kapatamadık. Gönlümüz orada ama. Burada çok gür bir çoban ateşi yakılmıştır. Bu çoban ateşinin memleketin dört bir tarafına yayılması gerekir ki; memleket aydınlansın. İktidar sahipleri dahi ülkede tek bir şeyin iyiye gittiğini söyleyemiyor. Ekranlardan Allah rızası için, bir tane yüz güldürecek habere hasret kaldık. Gücü ellerinde bulunduranlar sürekli tehdit, tehdit… Nereye kadar? Ama bu kalabalık gösteriyor ki; artık bıçak kemiğe dayandı. Görüyorsunuz: Goca Moğlalılar, Yetti Gari diyor” görüşleri ile eyleme desteğini ifade etti.

ÖZSOY: “HEP BİRLİKTE GELECEĞE YÜRÜYELİM.”

Muğla Adalet Sarayı önünde platform adına açıklama yapan Haluk Özsoy: “Goca Muğlalılar Meydana Çıktı. Her yurttaşın hakkı olan eşit, adil, demokratik ve özgür bir yaşamı kurmak için yola çıkıyoruz. Artık olmamız gereken yerde yani meydanlardayız ve hep bir ağızdan hakikati haykırıyoruz: Seçilmiş iktidar olarak yasal olabilirsiniz ama siyasi, ekonomik, ekolojik, toplumsal çoklu krizin nedeni olarak gayrı meşrusunuz. 31. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin, TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve merkez konseyi üyelerini görevden alma kararının halkta bir karşılığı yoktur, kabul etmiyoruz. Unutulmamalıdır ki eşitlik yoksa, özgürlük yoksa, demokrasi yoksa, adalet yoksa, sağlık yoksa mücadele haktır! Ve mücadele, Türk Tabipleri Birliği’nin adıdır! Demokratik değerler, hukukun üstünlüğü ve eşit bir hayatı yaratmak için alanlarda olacağız ve güzel yarınlara olan inancımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Hep Birlikte Geleceğe Yürüyelim” görüşlerine yer verdi. 

ŞAMAN: “BAŞKA TÜRLÜ BİR YAŞAM MÜMKÜN.”

Marmaris Kent Konseyi yöneticilerinden biyolog Halime Şaman da; “Hukuksuzluğun, despotizmin kol gezdiği günümüzde bıçak kemiğe dayandı. Bu zorluk ve yoksulluk Muğla ve ilçelerindeki demokratik, sol/sosyalist güçlerin bir araya gelmesi ve ortak mücadele geliştirilmesi ihtiyacını doğurdu.  Bugün gerçekleşen yürüyüş başka yerlere de yayılmasını dilediğimiz bir çoban ateşi. Farklılıkları azaltılarak dayanışmanın, bir araya gelmenin önemli ve gerekli olduğunu en sert biçimde görüyoruz. Mevcut iktidar despotik bir tek adam anlayışıyla  barış tanrıçası Themis’in önce gözlerinin bağını çözdü, şimdi ise elindeki terazisini kırdı. Hukukun siyasi erkin güdümüne girmesi yurttaşlar olarak hak arayışında, adalete ulaşamama hakikati şeklinde karşımıza çıkıyor. Adaletin sakatlanması, açlık sınırının altında asgari yaşamlar toplumsal barışın ortadan kalkmasına yol açacak ciddi bir tehdit. O yüzden biz bu ülkenin geleceğinden, iyiliğinden, güzelliğinden yana olan insanlar gidişattaki vehameti görüp üzerimize düşeni yapmak, halka başka türlü bir hayatın mümkün olduğunu söyleyebilmek için yola çıktık. Bize dayatılan köleliğin farkındayız ve artık isyan ediyoruz. Dolu dolu haykırıyoruz: Yeter! Yolumuz uzun biliyoruz ama kararlılığımız çok güçlü” görüşlerine yer verdi. Üç saat süren eylemde; “Türk Tabipler Birliği Susturulamaz. Can Atalay Meclise.  Susmuyoruz, Korkmuyoruz, İtaat Etmiyoruz. Faşizme Karşı Omuz Omuza. Karanlığa Teslim Olmayacağız” sloganları atıldı. Eylem 9 Aralık Cumartesi günü Akbelen’de gerçekleşecek olan büyük buluşmaya katılım çağrısı ile sonlandırıldı. Bilindiği üzere Akbelen’de ormanlık alanda dinamit patlatılarak çalışma yapılmaya başlandı. 

 

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu