FLAŞ HABERHABERLER

BODRUM YARIMADASI YANIYOR  

Sıcak, kuru hava ve rüzgarın etkisi ile alevler hızla yayılıyor. Olumsuz hava koşullarının ise bir süre daha devam edeceği meteoroloji kaynaklarında gözüküyor.

Bodrum sakin ve bakir turistik mahallesi Mazı da ev ve işyerleri çok büyük hasar gördü. Atadan kalma yılların birikimleri evleri ekmek kapısı işyerleri telafi edilemeyecek şekilde yanan Bodrum Mazı Mahallesinde vatandaşlar deniz yolu ile çeşitli yerlere tahliye edilmişti.

Daha sonra yayılan alevler Kisebükü koyunu tehdit ederken denizden de söndürme çalışmaları devam etti.

Yangında bazı araçlar da tamamen yandı. Ayrıca mahalledeki meyve bahçeleri de zarar gördü. Bazı mahalle sakinleri ve vatandaşlar yangın esnasında otomobillerini sahile çekerek yanmaktan kurtardı. Sahil kenarındaki işletmelerdeki tüplerin de patlamaması için önlem olarak denize konulduğu öğrenildi.

Yangın esnasında büyük bir mücadele veren Mazı’da evi, işyeri zarar gören mahalle sakinlerinden Mustafa Özmazı, yaptığı açıklamada yaşadıkları korku dehşet dolu anları  şöyle anlattı:

“Bir gün evvelki akşam çocuklarımı, hanımım, hepsini Bodrum’a yatla gönderdim. Kendim burada kaldım, ne olur ne olmaz toprağıma, zeytinliğime sahip çıkmak için ama elimizden bir şey gelmedi. Yine de olan oldu. Baya bir korkular yaşadık. Herkesin zeytin ağaçları yandı. Arazilerimizde harnup ağaçları, hepsi yandı. Çok şükür insan kaybımız yok ama bazı arkadaşlarımızın evi yandı. Daha önce de burada büyük bir yangın olmuştu ama bu yangın daha büyüktü. Şu anda eşim ve çocuklarım Bodrum’dalar. Oteldeler mi neredeler bilmiyorum.”

SUYU DENİZDEN TAŞIDIK

Mazı işletmecilerinden Bilgin Kıran da çok kötü anlar yaşadıklarını ifade ederek “Alevler, şu tepelerden 2 saatin içinde Taşlı Yalı’ya hızla indi. Her yerden sardı bizi. Bazı mahalle sakinleri tekneyle bıraktı gitti. Biz kardeşim, eşim, konu komşuyla 8-10 kişi elimizden geldiği kadar her tarafı söndürmeye çalıştık. Başardık da Allah’a bin kere şükür. Kötü bir gündü, elektrik yok, su yok. Suyu denizden kovayla taşıdık da yangın söndürdük. El emeğiyle. Herkes arabasını korumak için en sağlam yer olan yer deniz kenarına getirdiler. Yoksa yukarılara koysalar bu arabaların hepsi yanardı” dedi.

Mahalle sakinlerinden Remzi Akkaş da yangının koordinasyonsuzluk sebebiyle büyüdüğünü savundu.

Fatma Akkaş da gözyaşları içerisinde yaptığı açıklamada “Ben 70 yaşındayım, 70 yaşında yangının önünde durdum. Kimse yoktu. Bana çekil dediler çekilirdim, benim de can güvenliğim yoktu. Benim yerime birileri gelmesi gerekirdi ki ben bırakıp gideyim, ona emanet edeyim. Nasıl bırakıp gideyim. Her şey tehlikedeydi” şeklinde konuştu.

 

Alevler, Mazı ve Çökertme’yi teslim aldıktan sonra Bodrum yarımadasında yayılmaya devam ediyor. Alevler daha Bodrum Çocuk Mezarlığı, Kisebükü, Yeniköy Yalı Çiftlik, mahallelerinde etkili bir şekilde devam ediyor. Söndürme çalışmalarına Yöre halkı köylüler, güvenlik güçleri, ormancılar söndürme çalışmalarına iş makineleri ve beton mikserleri arazözler ile devam ediyorlar. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulunduğu öğrenildi.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu