Ünlü oyuncu Atilla Pekdemir Bodrum da son yolculuğuna uğurlandı

Ünlü oyuncu Atilla Pekdemirli, 1978 yılında yerleşip yaşamaya başladığı Bodrum da son yolculuğuna uğurlandı. 78 yaşında hayatını kaybeden Pekdemir’in cenaze töreninde gözyaşları sel oldu.
Akciğer kanseri ile mücadele eden ünlü oyuncu Atilla Pekdemir geçtiğimiz gün İzmir’de vefat etti. Bodrum aşığı Pekdemir’in cenazesinde kızı Didem Pekdemir ve eşi Çiğdem Pekdemir tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı. Bodrum Merkez Adiyle camisinde düzenlenen cenaze törenine Pekdemir’in ailesinin yanı sıra çok sayıda yakın dostları, Oyuncu arkadaşlarının yanı sıra ünlü oyuncu Tarık Papuççuoğlu, sanatçı Yonca Evcimik gibi ünlü isimlerde katıldı. Öğlen namazının ardından Pekdemir’in Cenaze namazı kılınmasının ardından Bitez mezarlığına defnedildi.
Koronayı yendi, Kanseri yenemedi
Kızı Didem Pekdemir babasının son günleri çok sıkıntılı geçtiğini söyleyerek “son günleri çok keyifli değildi. Bir kanser teşhisi konmuştu. Onun araştırması yapılırken Korona virüsü atlattı. Virüsü çok güzel atlattı, sorunsuz bir şekilde evde atlattı. Korona virüsünün 13’üncü günü nefes alamamaya başladı. Akciğerinde su vardı, bu su bütün ciğerini kaplamış. 25 Aralık’tan beri hastanedeyiz. Son 12 gündür yoğum bakımda yatıyordu. Hastaneye kontrole gitti bir daha gelemedi” ifadelerini kullandı.
Kültür ve Turizm Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:Tiyatro ve sinemamızın kıymetli bir ustasını daha yitirdiğimizi üzüntüyle öğrendik. Merhum Atilla Pekdemir’e Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyoruz.”
Oyuncu Tarık Papuçcuoğlu ise çok sevdiği bir dostunu kaybettiğini söyleyerek “normalde yaşım gereği cenaze törenlerine gitmiyorum. Atilla’nın yeri çok ayrı bende, o yüzden cenaze törenin katıldım. Çok sevilen hayatı olduğu gibi yaşayan bir oyuncu arkadaşımızdı. Ailesine sabırlar diliyorum, tüm sanat camiasının başı sağolsun” şeklinde konuştu.
Yonca Evcimik ise Pekdemir’in kızı ile yakın arkadaş olduklarını söyleyerek “inşallah böyle usta oyuncaları bir daha yetişir. Ailesine Allah’tan sabırlar diliyorum” dedi.
Atilla Pekdemir kimdir: Pekdemir, 10 Şubat 1943’te, Giresun’da doğdu. Liseyi bitirdikten sonra Ankara Hukuk Fakültesine girdi. 1963’te konservatuvarın tiyatro bölümünü kazanınca hukuk eğitimine ara vererek konservatuvara devam etti. 1968’de İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.




