ÇEVRE - DOĞAFLAŞ HABERHABERLER

İzmarit Kirliliğine Dikkat Çekildi

 

 

Dünya Temizlik Gününde Sigara Kirliliği Konusunda önce, Bodrum Çarşı Mahallesi Hilmi Uran meydanı “Aya Nikola Kilise yanı” ve Kale caddesi girişinde ( Çarşı Kapısı), daha sonra da Kumbahçe sahilinde etkinlikler düzenlendi.

Aynı gün Muğla Kent konserleri birliği ve Muğla ilinde yer alan belediyeler bulundukları ilçelerde aynı konuda etkinlikler düzenlediği öğrenildi.

Sigara izmaritlerinin rastgele atılmamasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen kampanya da, Bodrum Belesiyesi yetkilileri, Kent Konseyi temsilcileri, Misgibi 1 Bodrum  Çalısma Grubu, ögrenciler ve gönüllüler, boş şişelere topladıkları sigara izmaritlerini koyarak sergilediler. Ayrıca sigara izmaritlerinden yapılan çeşitli görseller ile kirliliğin ne kadar önemli olabileceğine dikkat çekildi. ‘Bir sigara izmariti atılsa bile küçük bir izmit’ten ne olacak’ denilmemesi istendi. Sigara izmaritlerinin çevreye, hem görsel, hem kimyasal zararları olduğu ifade edildi.

Özellikle yağmur suyu kanallarına atılan izmaritler çevreye ve denizlere zarar verdiği belirtildi.

Etkinliğe Bodrum belediyesi temizlik işleri görevlileri, başkan yardımcısı Tanju Aksu, Bodrum Kent Konseyi Başkanı Gamze Türk Oguz,  ýonetim kurulu üyesi Emsal Çekici,  BKK Misgibi 1 Bodrum Çalışma grubu sözcüsü Tülin Mor Janes ile çevreye duyarlı birçok kişi etkinliğe katıldılar.

Eski boya kutularının üstüne yapılan boyama çalışmalarından sonra, boya kutularının plajda sigara izmaritlerinin atılması amacıyla kül tablaları şeklinde oluşturulması için Kumbahçe plajına yerleştirildi.

Bodrum Çarşı Mahallesi’nde MISGIBI1BODRUM standlarında izmarit kirliliği ile ilgili posterler sergilendi

Kumbahçe’deki temizlik sonunda, çocuklar çevre kirliliği ile ilgili dövizlerle buluşma noktası olarak kiliseye doğru yürüdüler.

 

Bodrum merkezindeki izmarit dolu mazgallar Bodrum Temizlik işleri ve gönüllüler ile birlikte temizlendi.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu