FLAŞ HABERHABERLER

AFET GÖNÜLLÜLERİ, EĞİTİMLERİNİ TAMAMLADI

BODRUM’UN İLK MAHALLE AFET GÖNÜLLÜLERİ, EĞİTİMLERİNİ TAMAMLADI

Büyük çaplı afetler ve afet öncesinde, meydana gelen olaylarda arama kurtarma çalışmalarına katılarak, hayat kurtarma ile birlikte, toplumda afet duyarlılığının gelişmesi için yürütülen MAHALLE AFET GÖNÜLLÜLERİ (MAG) projesi Muğla bölgesinde Fethiye ve Datça’nın ardından Bodrum’da da çalışmalarına başladı. 

Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG AME/SAR) Genel Koordinatörü Hüseyin Karadayı ve İstanbul Temsilcisi, Dernek Eğitim Planlama Sorumlusu Nilüfer Kurt tarafından gerçekleştirilen 120 saat süren eğitimleri tamamlayan MAG AME Bodrum Ekibi, geçtiğimiz gün Kızılay Bodrum Şubesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törenle sertifikalarını aldılar. 

Geçtiğimiz Gün Bitez’de gerçekleştirilen programın son eğitimi olan, senaryo gereği bir kazazedeyi dere yatağından kurtararak yüksek açı kurtarma operasyonunu içeren Sel ve Su taşkınları eğitimini Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, Afad Ankara eğitim sorumluları, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Muğla il ve Bodrum İlçe temsilcileri ile çok sayıda vatandaş izledi. Oldukça heyecanlı geçen operasyon sonrasında MAG AME Bodrum ekibine bir konuşma yapan Tayfun Yılmaz, gönüllülerin üstlendikleri bu görevin çok kutsal ve önemli olduğunu vurgulayarak, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Genel Koordinatör Hüseyin Karadayı şunları söyledi;

Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi kendi ilçesinde yada yakın bölgesindeki deprem, sel, yangın trafik, tren kazası, toprak kayması, bina çöküntüsü gibi afet ve acil durumlara ilk müdahale kapasitesini arttırmak amacı ile kurulmuştur. İhbarı aldığı andan itibaren ekibi ile birlikte en hızlı şekilde olay yerine ulaşır başta çevre güvenliği olmak üzere bilgi toplama ilk müdahale gibi çalışmaları gerçekleştirir. Her geçen gün Türkiye’de her ilde, her ilçede ve her mahallede eğitimli gönüllü sayılarımızı arttırarak, olası bir afet karşısında ilk müdahaleyi gerçekleştirebilecek ve büyük afetlerde bizler için önemli olan 72 saatlik kritik sürede gerekli ilk müdahaleyi gerçekleştirecek ve organize edebilecek afet gönüllü sayısını arttırıyoruz. 

Bodrum’da da MAG/AME yani Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi gönüllüleri ile teorik ve pratik eğitimleri tamamlamış ve ilk mezunlarımızı vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki süreçte eğitimlerimiz hem yeni başlayacak olan gönüllülerimiz, hem de eğitiminin ilk bölümünü tamamlayan arama kurtarmaya haiz arkadaşlarımız için devam edecek. Bir yandan da Bodrum’un mahalle örgütlenmeleri için eğitimlerimizi hızla tamamlamayı planlıyoruz. 

Bodrum, tüm afetlere oldukça açık ve riskli konumda olmasından dolayı, ne kadar çok gönüllüye ulaşır, onların acil müdahale için eğitimlerini tamamlayabilirsek olası durumlarda hızlıca müdahale gerçekleştirebiliriz. Bodrum’da yaşayan ve gönüllü olmak isteyen herkesi eğitimlerimizde görmeyi arzu ediyoruz.”

Mag/Ame Bodrum Şube Temsilcisi Agâh Oktay Ateş de Bodrum’un eksiklerinden biri olan mahalle örgütlenmeleri ile afetlerde en kısa sürede daha eğitimi bir gönüllü grubunun yardıma koşarak daha bilinçli olarak mahallesine yardım ulaşana kadar ilk hafif müdahaleyi gerçekleştireceğinin önemini vurguladı. Ateş, yaptığı açıklamada ayrıca temsilciliğin açıldığı günden itibaren desteklerini esirgemeyen Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, Kızılay Bodrum Şubesi Başkanı Sait Güllüoğlu, Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği Genel Koordinatörü Hüseyin Karadayı ve İstanbul Temsilcisi, Dernek Eğitim Planlama Sorumlusu Nilüfer Kurt, Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı ve Very Chic Hotel Sahibi Ömer Dengiz ve Bodrum Gönüllüleri Platformu yöneticisi Taner Akbal’a da teşekkür ettiklerini dile getirdi. 

Mahalle Afet Gönüllüleri Derneğinin düzenlemiş olduğu İple Erişim – Yüksek Açı  Kurtarma, Kentsel Arama Kurtarma (Tahkimat, Enkaz, Kuyu ) , İlkyardım, Yangın, Afet Lojistiği, Stres Yönetimi Kriz Yönetimi ve afete Müdahalede Uluslararası Standartlar, Sel /Su Baskınları konularını içeren, 120 saatlik ileri düzey Arama Kurtarma Eğitimlerini tamamlayarak MAG AME/SAR katılımcı belgelerini almaya hak kazanan Bodrum Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi şu isimlerden oluşuyor. 

Ahmet Toyga İçözü, Agâh Oktay Ateş, Onur Atalay, Meltem Özkaya Depecik, Fatma Filiz, Figen Karadaş, Mustafa Ünlü, Hande Eker, Taha Melih Değirmenci, Ece Küçükkaya, Elif Yıldız Tığ.

MAG Bodrum ücretsiz eğitimlerine katılarak, siz de mahalle afet gönüllüsü olmak için ve detaylı bilgi almak için https://chat.whatsapp.com/GA3ICU7rgTWJsgXvnXaQdM linki ziyaret edebilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu