FLAŞ HABER

KARDEŞ TÜRKÜLER’DEN, KARDEŞLİK RÜZGARI

AYHAN KARAHAN’IN HABERİ 

Kardeş Türküler’in, “İnsan Hakları Günü” nedeniyle 10 Aralık’ta yapılması planlanan Bodrum Konseri önce hava muhalefeti nedeniyle ertelenmişti. Sonrasında Kardeş Türküler’in yoğun sanat ve etkinlik programı nedeniyle konser Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin 50. Yıldönümüne denk gelen 6 Mayıs’ta (Dün akşam) Turgutreis’te gerçekleştirildi. Saat 21.00’de başlayan konserde Atatürk Meydanı’nı dolduran kalabalık zaman zaman halaylarla, oyunlarla, türkülere katılarak müzik grubuna eşlik etti. Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Önder Batmaz: pandemi süreciyle birlikte çok zor zamanlar geçirildiğini dile getirerek; “Birbirimizi, bu sahneleri çok özledik. Bodrum Belediyesi olarak böylesi bir etkinliğe imza atmaktan, bu anlamlı buluşmayı gerçekleştirmekten dolayı çok mutluyuz. Umarım bundan sonra da sık sık bu faaliyetlerle bir araya geliriz. İyi ki varsınız Kardeş Türküler, iyi ki; varsınız Bodrum’un sanatsever, yüreği kardeşlikle atan insanları. Pandemi sürecinde kaybetmediğimiz umudunuzu daha da büyüteceğiz. Şu anda Turgutreis, Atatürk Meydanı bir tarihsel ana tanıklık ediyor. Bu kolektif sinerji ile çok çalışacağız. Bu ülkeyi ve Bodrum’u hak ettiği yere getirmek için, gecemizi gündüzümüze katacağız. Hep beraber bu mücadeleyi vereceğiz” ifadelerine yer verdi. 21.00’de başlayan konser, izleyicilerin müzik topluluğunu ısrarla sahneye çağırması sonucu 3 saate yakın sürdü.

 

ÖZGÜR ÇAM: “TÜRKÜLERLE KARDEŞ OLDUK.”

Bodrumlu sanatçı, bölgemizin bağlama eğitmenlerinden, harita teknikeri Özgür Çam da konser alanını dolduranlar arasındaydı. Sanatçı Çam konserle ilgili duygularını; “Bu muhteşem konser için, sanatçı ve aydın kimliğimle Kardeş Türküler’e  yürekten teşekkür ediyorum. Ha keza bu alanı hınca hınca hınç dolduran Bodrum’un aydınlık insanları gecenin onur esintisi oldular. Denizlerin idamının yıldönümüne denk gelen bu etkinlikte; ülkemizin asla unutulmayacak aydınlanma abidelerinin, bağımsızlık meşalelerinin sahneyi ve meydanı aydınlatması da ayrıca anlamlıydı. Zor bir dönemden geçerken bu konser bizlere iyi geldi. Bu gece, Atatürk Meydanı’nda basit bir konser yoktu. Renklerin, dinlerin, dillerin, halkların kardeşliğinin muhteşem buluşması vardı. Halay olduk, coşku olduk, umut olduk, hüzün olduk, yas tuttuk. Ama en önemlisi türkülerle kardeş olduk görüşlerine yer verdi. Bu geceyi kardeşlik, barış tadında yaşamak bizler için önemli bir ayrıcalık olduğu kadar; büyük bir onur ve gurur önemindedir” diyerek görüşlerini dile getirdi.

KARDEŞ TÜRKÜLER: “SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ VAR.”

Kardeş Türküler de sahneden kalabalığa hitaben, ilgiden duyduğpu memnuniyeti dile getirerek; “Son dönem Türkiye’de de çok şey değişti. Bizlerde doğal olarak bu değişimden oldukça etkilendik.Konserlerde hem Orta Doğu’da, hem dünyada hem bizim memlekette yaşananlara dair sözümüz ne olacak diye düşünüp repertuarımızı yenilemeye çalıştık. Son albümden bu yana, aradan geçen zaman diliminde dünyanın haline müziğin diliyle cevap vermeye, söz üretmeye, tavır oluşturmaya çalıştık.  Çok zengin bir kültürel dünyanın, kültürel iklimin içinde yaşıyoruz. Hiyerarşinin olduğu, birilerinin birilerine abilik-ablalık tasladığı bir sistem değil, eşitlik, kardeşlik diyoruz. Hepimiz farklılıklarımızı güvence altında ve özgürce yaşayabilmeliyiz diyoruz. Bütün bunlar, gerçek bir adalet talebiyle var olabilecek şeyler. Tabii ki Kardeş Türkülerin de o yürüyüşte olması gerekiyordu. Bu dönemde adalete gerçekten çok ihtiyacımız var. Söyleyecek sözümüz var” ifadelerine yer verdi. 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu