ÇEVRE - DOĞAFLAŞ HABER

Çöplük ne zaman taşınacak

Bodrum merkezine çok yakın bir mesafede olan çöp toplama alanı sorunu devam ediyor. 30 yıldır vahşi çöp depolama alanı olarak kullanılan  Bodrum çöplüğü, 2018 de Muğla Büyük Şehir Belediyesi ekipleri tarafından rehabilite ediliyor.

Mevcut çöplükte rehabilite çalışmaları yapılmasına rağmen, çöplük sahasının yeni çöplük alanının biran önce taşınması isteniyor.

Ancak yeni çöp toplama merkezi henüz yapılamadığı gibi nerede ve ne zaman yapılacağı konusunda Bodrum kamuoyuna Muğla Büyükşehir yetkilileri tarafından bir açıklama da henüz yapılmadı.

Bodrumlu geçmişten bu güne çöp kokusu duymaktan,  çöp toplama merkezinde yangın çıktığı zaman dumanını solumaktan bıktığını şu sözlerle dile getiriyor.

 

Veli Altuntaş (esnaf)

Çöplük yandığı zaman dumanı buraya kadar geliyor. Müşteriler rahatsız oluyor. Biz o kadar önemli değil belki ama buradaki insanlar rahatsız oluyor. Sağlık açısından duman olduğu zaman zararı olur bence. Çöp yanınca pis bir koku geliyor.  Çöp yangınının buraya zararı oluyor.

 

 

 

 

Nihat Şentürk Bilgisayar uzmanı Esnaf:

Çöplük yangını ile ilgili iki tane çekincem var. Bir tanesi Bodrum da yaşayan halk olarak ikincisi turizm açısından çekincelerim var. Halk olarak kötü hava soluyoruz. Cam açık yatamıyoruz. Klima altında yatmak zorunda kalıyoruz.

İkinci etken kurum yağıyor her tarafa. Dışarıya çamaşırımızı asamıyoruz. Ortalık çok çabuk kirleniyor. Üçüncüsü soluduğumuz hava çok pis o yüzden yüzümüzü yıkadığımızda içimizden ciğerimizden çıkan kurumları görüyoruz. Kanserojen ve Bodrum gibi bir yere yakışmadığını düşünüyorum. Bu kanserojen yangının halledilmesi gerekiyor, yangın çıkmaması gerekiyor. Çözümsüz bir konu değil. Çözümlü bir konu ama insanlar, çözmek istemiyorlar. Her sene, aynı dönemde benzer yangın sürekli çıkıyor.

İkincisi turizm açısından turizm mevsiminde başlıyor bu yangınlar. Pırıl pırıl bir gökyüzü masmavi bir deniz olması gerekirken pis ve sisli bir hava içinde Bodrum’u turizmi pazarlamaya çalışıyoruz. Bana göre olmaması gereken bir durum diye düşünüyorum.

 

 

Çiğdem Demiralp Bodrum Amerikan Kültür Koleji Sahibi.

 

Çöplüğe yeri ile ilgili karşı çıkanlardan biriyim. Büyükşehir e ait oldu artık. Çöplük sorunu hepimizin sorunu. Hepimizi ilgilendiriyor. Özellikle sağlıkla ilgili olan kısmına baktığımızda bir okul sahibi olarak çocukları düşünerek bir an evvel çözülmesi kanısındayım. Aslında bu konu ile ilgili zamanı da geçirdik. Bildiğim kadarı ile yer de gösterildi. Daha önce gösterilen mevcut yerde de sıkıntılar olduğunu biliyoruz, orasının arkeolojik sit alanı olmasından kaynaklı. Ama bildiğim kadarı ile Milletvekili Nihat Öztürk iki ayrı yerden bahsetti ve oraları da Muğla Belediyesine bildirildiğini biliyorum.

 

 

 

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu