FLAŞ HABERHABERLER

BODRUM’DA “YAYA GÜVENLİĞİNİN NÖBETÇİSİYİZ” ETKİNLİĞİ

“Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” sloganıyla Bodrum’da bir farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tüm il ve ilçelerde düzenlenen “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” sloganlı etkinlik, Bodrum’da da pek çok noktada gerçekleştirildi.

Yarımada’nın pek çok noktasında polis ve jandarma ekipleri tarafından düzenlenen etkinlikte yayaların karşıdan karşıya geçişi esnasında güvenlik güçleri araçları durdurarak geçişin güvenli bir şekilde yapılmasını sağladı. Pek çok sürücünün yayaların karşıdan karşıya geçişi sırasında durarak yol verdiği görüldü. Sürücülere hem sözlü olarak hem de broşürle yaya önceliği ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ile Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da Cevat Şakir Caddesi manavlar önünde gerçekleştirilen uygulamaya katıldı. Sürücülere broşür verip bilgilendirmelerde bulunan Kaymakam Yılmaz ve Başkan Aras, yayalara yol veren sürücülere duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Cevat Şakir Caddesi üzerindeki etkinliğe katılan öğrenciler de üzerin de “Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz” yazılı pankartlar taşıdılar, polis ekiplerinin denetiminde karşıdan karşıya geçtiler.

İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Cüneyt Yörükoğlu Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu önünde, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Ömer Faruk Karaşahin İslamhaneleri Yusuf Büyükkuş Okulu Önünde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz da Cumhuriyet Ortaokulu önünde düzenlenen etkinliğe katıldı.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“İçişleri Bakanlığı tarafından ‘yaya öncelikli trafik yılı’ uygulaması başlatıldı. Biz de bu kapsamda daha önce de yaptığımız etkinliği yapıyoruz. Yaya geçitlerinde yayalarımızın güvenliği için öncelik hakkının yayaların olduğunu, sürücülerimizin buna dikkat etmesi gerektiğini vurguluyoruz. Buna dikkat çekiyoruz. Belediyemiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Emniyet, Jandarma, trafikten sorumlu her birimimiz bu konuda duyarlılık oluşturmaya çalışıyor. Alınan tedbirler sonucunda bu yıl trafik kazalarında düşüş oldu. Bunu istatistiki olarak da görüyoruz. Bugün de yaya geçitlerinde etkinlikler yapıyoruz. Bu konuya vatandaşlarımızın dikkatini çekmeye çalışıyoruz.”

KENT HABER HAMDİ YÖRÜR

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu