FLAŞ HABERHABERLER

BODRUMART 8. SANAT GÜNLERİ BAŞLIYOR

Yeşil temalı sanat günlerinde bu yıl üyelerin resim sergisi yanında cam altı sanatı konusunda Prof. Dr. Erol Eti gözetiminde atölye çalışmaları yapılacak.

BodrumArt 24 Eylül-7 Ekim 2019 tarihleri arasında sekizincisi yapılacak sanat günlerini Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersane Kulesi Kaymakamlık Sanat Galerisi’nde sanatçılar ve sanatseverlerle paylaşacak.

Geçtiğimiz yıl “Kırmızı” konulu olan sanat günleri bu yıl “Yeşil” temalı. BodrumArt’ın 8. Sanat Günlerine yapıtlarıyla Ahmet Hıdır, Ayşe Özsalan, Ayşe Çalışkan, Asuman Ünlü,Arzu Bayraktar,Ayşe Hinerkopf,Belgin Özkoç,Burhan Ersan,Esin Çolpan,Fatma Nişancı,Ferda Yüksel, Fikriye Aslandere, Filiz Taylor,Özden Ülken,Gülşen Gürsoy,Gönül Çelik,Güler Kılıçarslan, Gülsevil Tek,Gülfidan Hitit Biçer,Güler Özdemir,Gülten Macit,Hülya Ç.Majoranda,İnci Açıl,İnci Başağa Yörükoğlu,Mehmet Tepe ,Mehmet Nuri Çokta,Mediha Tamer,Mualla Tetik,Nazan Sıdalı,Nurgül Ulu,Nilgün D.Serttop,Nevra Poyraz, Nükhet Ocak Balkan,Neşe Seli,Nural Akıncı,Nuran Özer,Neriman Alpagut, Remziye Atasoy Mutlu,Pakize Sarıkaya,Orhan Kılıçarslan,Selda Uğurlu,Sevil Eşrefoğlu,Süheyla Akman,Saadet Çakıroğlu,Saime Ataman,Şebnem Çayıroğlu,Tuncay Yurtsever,Ümit Gönenç,Yaşar Yıldız,Zehra İnceoğlu,Zuhal Önder katılıyor.

8. Sanat Günleri’nin bu yılki konuğu, geleneksel el sanatlarımızdan cam altı resim konusunda tanınmış Prof.Dr. Erol Eti. Osmanlı’dan günümüze kadar gelmiş sanatlardan olan cam altı tekniğinin en büyük özelliği, resimlerin camın arka yüzüne yapılmasıdır. Resimler üst üste gelen renklerle yapıldığından, alttaki renk yeni bir renkle kapatılınca rötuş ve düzeltme yapmak mümkün olmaz. Gerekli malzemelerle ışıkta parıltılı bir hale gelmesi sağlanır.

BodrumArt 8. Sanat günlerinde, 24, 25,26 Eylül 2019 tarihlerinde Prof.Dr. Erol Eti’nin BodrumArt üyelerine yönelik gerçekleştireceği cam altı sanatıyla ilgili çalışmaları 26 Eylül 2019, saat 17.30’ da açılışı gerçekleştirilecek sergiyle 7 Ekim 2019’ a kadar Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersane Kulesi Kaymakamlık Sanat Galerisi’nde devam edecek.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu