FLAŞ HABERHABERLER

BESİAD TANIŞMA TOPLANTISI 

 

Lugga Otel’de gerçekleştirilen, Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BESİAD) 12’nci dönem Başkanı Neslihan Nazlıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bodrum’da görev yapan Basın Mensupları ile kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi.

Neslihan Nazlıoğlu öncelikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı ve kendisini tanıttı. “2010 yılında üyesi olduğum, 8.-9.-10. ve 11. dönemlerin de yönetim kurulunda işin mutfağında çalıştım, bugüne kadar İş dünyası ve Bodrum’a çok güçlü projeler ürettik” dedi. 

Ardından yönetim kurulu üyelerini tek tek basın mensupları ile tanıştırdı. Neslihan Nazlıoğlu konuşmasına şöyle devam etti;

“Bodrum’da her zaman çok güçlü bir STK olduk. 165 aktif üyemiz bulunmakta. Her zaman olduğu gibi 12’nci dönemde de odağımızda Üyelerimiz ve Bodrum olacak. 

BESİAD Başkanı Neslihan Nazlıoğlu 12’nci dönemde gerçekleştirmeyi planladıkları projeleri basın ile paylaştı. 

“12’nci dönemde stratejik hedefler doğrultusunda, 6 alanda 6 strateji grubu oluşturarak proje ve çalışmalar yürüteceğiz” dedi ve strateji gruplarını başlıklarını ifade ederek stratejik hedeflerini kısaca anlattı.

1- Toplumsal etki strateji grubu

2-Teknoloji ve digital dönüşüm strateji grubu

3- Networking strateji grubu

4-Uluslararsı ilişkiler strateji grubu

5- Finansa erişim & girişimcilik strateji grubu

6- İş geliştirme ve üye ilişkileri strateji grubu

“Bu 6 başlık altında Besiad’ın SWOT analizinin yapılarak, Besiad istatistiğinin çıkarılmasını ve gücümüzün farkına varmayı hedefliyoruz. Digital platformun devrim yaptığı bu dönemde, iş dünyası ile entegrasyonunu önemseyerek digital okur- yazarlık, finansal okur -yazarlık eğitimlerini planlıyoruz. Bölgemizde bulunan ve her dönem eksikliğini hissettiğimiz Bodrum istatistiklerinin çıkarılması için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile kamuoyu araştırmalarına öncülük etmeyi planlıyoruz. Akademik veriler doğrultusunda Bodrum’un sosyal-ekonomik ve kültürel ihtiyaçlarını tespit edip, raporlayarak Bodrum’a değer katmayı amaçlıyoruz.” 

“Bağlı olduğumuz  (GESİFED) Güney Ege Sanayi ve İş Federasyonu’nun da gücünü kullanarak üyelerimize fayda sağlayacak ortak satın alma çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Her yıl geleneksel olarak yaptığımız ve her dönem çok başarılı olan iş zirvemizi Bodrum İş İnsanlarının Pazar ağının genişletilmesi amacıyla TR 32 dediğimiz Aydın, Denizli, Muğla bölgesi derneklerinin de dâhil olacağı bir organizasyon olarak düzenlemeyi planlıyoruz. BESİAD kültürü ve standartlarına uygun üye sayımızı artırmaya devam etmek, sektörel toplantılar yapmak. Bu toplantılarda aynı sektörde bulunan üyelerimizin kendi işletmeleri ile ilgili vaka analizi yaparak sektörlerinin ihtiyaçlarını belirlemesini, birbirini tanımayan üyelerimizin bu toplantılarda tanışmalarını birbirleri ile ticari ortaklıklar yapmalarını ve tedarikçi müşteri zincirine dâhil olmalarını hedefliyoruz” dedi. 

Paris İklim Anlaşmasından bahsetti. 

“İklim krizine yönelik imzalanan Paris İklim Anlaşması, farkındalık yaratmak amacıyla diğer STK’ ları da göreve çağırarak kısa film çalışması yapmayı planlıyoruz. Enerji verimliliği komitelerinin kurulması, enerjinin etkin kullanılması, yeşil ve sürdürülebilir şekilde büyüme ve kalkınmanın önemini sosyal sorumluluk projesi ile hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Yeşil ofislerin kurulması, çevre dostu tercihlerin yapılması, tasarruf mekanizmaları oluşturup, doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımına bireysel ve toplumsal katkıda bulunmayı planlıyoruz” dedi.

Nazlıoğlu, “Bodrum’u bekleyen tehlikeler bulunmakta, denizlerimize atılan sıvı ve katı atıklar, trafik ve konut sorunlarına değindi ve konuşması sonlandırdı. 

 

Toplantının devamında basın mensupları çeşitli konularda sorular yönelttiler.  Turizm, İnşaat sektörüne yönelik sorulara Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte cevaplandırdı.  Basın mensupları yönetim kurulu üyeleri ile toplu fotoğraf aldı ve toplantı sona erdi. 

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu