FLAŞ HABERHABERLER

DEV TURİST GEMİSİ BODRUM A DEMİRLEDİ

Yolcu gemileri sezona hazırlanıyor

Ege ve Akdeniz’in buluştuğu, turizmin gözde merkezlerinden Bodrum, 2021 sezonunun ikinci kruvaziyerini  ağırlıyor.

VİKİNG ORİEN Fotoğraf Nihat Şentürk
VİKİNG ORİON Fotoğraf Nihat Şentürk

Bodrum’a geçtiğimiz haftalarda gelen sezonun ilk yolcu gemisi, Viking Sea,  ardından 2. olarak Viking Orion adlı gemide Bodrum Limanına demirledi.

Bodrum da yaklaşık olarak 12 gün kalması beklenen dev yolcu gemisi Viking Orion yolcu gemisinde sadece gemi personeli bulunuyor. Geminin Bodrum’a turizm sezonu öncesi bazı ikmalleri için geldiği öğrenildi.

Geminin Bodrum da demirli olacağı süre içerisinde 300 personel,  123 tonluk yakıt ikmali, kumanya gibi konularında ihtiyaçlarını karşılaması bekleniyor.

Havayolu ile ülkemize gelecek olan yaklaşık 300 mürettebatını, pandemi koşullarından dolayı 100’er kişilik gruplar halinde alınacağı öğrenildi.

12 günlüğüne Bodrum Cruise Port limanına yanaşan Norveç bandıralı Viking Orion kruvaziyeri, 123 tonluk yakıt ikmalini takiben Cebelitarik’a gitmek üzere Bodrum’dan ayrılacak.

VİKİNG ORİON Fotoğraf Orhan Kavala
VİKİNG ORİON Fotoğraf Orhan Kavala

2020 yılında COVID-19 nedeniyle etkilenen kruvaziyer sektörünün yeniden canlanabilmesi için pandemi hızının azalması beklenirken dev yolcu gemilerinin de tedbirler kapsamında hazırlıkları devam ediyor.

Viking Orion gibi birçok kruvazier gemisinin yerel acentelik işlemleri Merhaba Turizm Süleyman Uysal tarafından yürütülüyor.

Bodrum’a da yaz sezonunda 30 Kruvaziyer gemisi gelmesi bekleniyor.

VİKİNG ORİON Fotoğraf Orhan Kavala
VİKİNG ORİON Fotoğraf Orhan Kavala

 

Fotoğraflar Orhan Kavala, Nihat Şentürk

 

 

 

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu