ÇEVRE - DOĞAFLAŞ HABERHABERLER

KENT KONSEYİ KAMUOYU DUYURUSU

Bodrum Kent Konseyi  geçtiğimiz günlerde  tüm bileşenlerine, platform, grup, inisiyatif ve bireylere bir toplantı çağrısı yaptı. 07.02.2021 tarihinde internet üzerinden gerçekleşen toplantıya katılan Bodrum Kent Konseyi  bileşenlerinin temsilcileri , platformlar , sivil inisiyatifler ve bireylerden oluşan 47 kişi, üç saat süren toplantının ardından bir sonuç bildirgesi yayınladı ve kamuoyuna birlikte mücadele etmek için  çağrı yaptı. Toplantıda alınan karar  doğrultusunda çözüm önerilerini somutlaştırmak  amacı ile önümüzdeki günlerde bir toplantı daha yapılacağı da belirtildi.

 

BODRUM İÇİN YAŞAM İÇİN BİRLİK OLALIM

07.02.2021 tarihinde Bodrum Kent Konseyi’nin  çağrısı ile toplantıya katılan Kent Konseyi bileşenleri  ve bireysel katılımcılar olarak kamuoyuna çağrımızdır.  

Bodrum’un tarihsel, kültürel değerleri ve doğası, Anayasa ve yasalar hiçe sayılarak uzun zamandır  var olan ve devam eden işgal, talan, rant politikalarına ve yıkıcı tahribatlara maruz kalmaktadır. Bunlara ek olarak son dönemde çevre yolu, yeni alanların imara açılması, ormanlık alanlara RES’ ler, Aspat Koyu’nda suni tuzlu su kanalları, sulak alanlarda JES’ ler, mavi yolculuk koylarına oteller, kıyıların halkın kullanımına kapatılması, Diyanet Vakfı tarafından ruhsatsız olarak yapılan Külliye/cami , yeni liman ve marinalar gibi Bodrum’un varlığını ve ekosistemi olumsuz yönde etkileyecek emrivaki plan,  proje ve uygulamalarla karşı karşıyayız.

 

Tüm bu dayatmalara karşı çıkarak yasal ve toplumsal alanlarda mücadele veren bizler bir araya geldik. Anayasa’da hüküm altına alınmış olan yaşam hakkımız ve aynı çerçevede sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşam hakkımızın, kentsel haklarımızın, doğanın haklarının yok sayılarak sürdürülen bu politikaya karşı mücadelelerimizde ortaklaşmak, dayanışma ve güç birliği içinde olmak ve bunun yöntemlerini oluşturmak konusunda karar aldık.

Yaşam alanlarına, tarihe, kültüre, doğaya yönelmiş olan sistematik yok etme ve yok sayma politikaları, son derece hızla ve sessizce alınmış merkezi kararlar ile uygulanıyor. Yerelde yaşayanların söz hakkı yok sayılıyor. Yerel yönetim ise planlama ve kararlarında katılımcılığı destekleyen yöntemleri uygulamıyor, talan ve rant politikalarına karşı pasif kalabiliyor. Sistematik bu dayatmalara karşı açılan davalar ise son derece yavaş işleyen süreçlerde uzatılıyor, kazanılan davalarda elde edilmiş hukuki sonuç ise çoktan yok edilmiş doğal, tarihi, kültürel, kentsel değerlerin karşısında işlevsiz kalıyor, dolayısıyla adalet yerini bulmuyor.

 Tüm bunlar göz önünde tutularak, bizler tüm mücadele alanlarında yan yana olmak, dayanışmak ve birlikte mücadele için Bodrum kamuoyunu çağırıyoruz.

 

BODRUM BOĞULUYOR! TÜM CANLILARIN, DOĞANIN, HEPİMİZİN YAŞAM HAKKI, TARİHİMİZ VE KÜLTÜRÜMÜZ SİSTEMATİK OLARAK TALAN EDİLİYOR.

TÜM CANLILARIN BİR ARADA EŞİT, ÖZGÜR VE BARIŞ İÇİNDE YAŞAYACAĞI SAĞLIKLI BİR ÇEVRE ve  BODRUM İÇİN  HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM.

 

KATILIMCI ve İMZACILAR

HDP Bodrum Ekoloji: Nihat Koyuncu/Serap KAlkan

2017 Bodrum Yurttas İnisiyatifi: Zeynep Akıncı/Asuman KAyan

Tema Vakfı Bodrum Sorumlusu: Rana Aytaç Öztürk

Eğitim Sen Bodrum Temsilciliği: Hülya Bayer/Yüksel Okyay/Ada Gökçebel

Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği: Gamze Türk/Ahmet Türkal

Chp Çevre Komisyonu: Çiğdem Erko

HDK: Nran Yeşilnur

HDP Bodrum: Zuhal Macit

Boçep: Mustafa Duru

Muçep Bodrum Meclisi: Güney Şirin/Rezzan Şebin/Lon Briet Mutlu/Hasan Veli

Bodrum Savunması: Arif İsmet Yılmaz/Mehmet Doğan/Rana Öztürk

HDK: Belgin Koç

Bodrum Elektrik Mühendisleri Temsilciliği: İsmail Sever

Bodrum Alevi Bektaşi Derneği/ Gamze Ardağ

Muğla Baro Çevre Komisyonu: İzzet Kayahanlı

Bodrum Kadın Dayanışması: Elif Aytaç

Bireysel Aktivistler: Haluk Ortaç/İlay İlkay Tüzünkam/Uğurcan Çakar/Necdet Demir

BODRUM KENT KONSEYİ BAŞKANI ve YÜRÜTME KURULU ÜYELERİ 

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu