FLAŞ HABERHABERLERSPOR

SÜPER ENDURO HEYECANI ASKER SELAMI İLE BAŞLADI

Halikarnassos Süperenduro Şampiyonası heyecanı magazin startı ile başladı. Startın ardından sıralama ve birinci etap yarışı yapıldı.
2019 Süper Enduro sezonu, Bodrum’da gerçekleştirilen Türkiye Süper Enduro Şampiyonası ile tamamlanıyor. Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından Halikarnas Motor Sporları Kulübü ev sahipliğinde Kızılağaç Mahallesi’nde yer alan Bodrum Arena Motosiklet Parkuru’nda yapılan Süper Enduro Şampiyonasının final ayağı, öğle saatlerinde Belediye Meydanı’nda Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz tarafından verilen magazin startı ile başladı. Startta kimi sporcular motosiklet üzerinde asker selamı verdi.
Start sonrası Bodrum Arena Motosiklet Parkuru’na giden sporcular, sıralama yarışı ve birinci etap yarışlarında ter döktü. Toplu start alan yarışçılar, birbirinden farklı ve zorlu engelleri geçmeye çalışıyor.
Parkurdaki doğal ve suni engellerin ise sporcuları oldukça zorladığı görülüyor. Parkur kenarında zaman zaman yakılan alev topları ile de renkli görüntüler yaşandı.
Fiziki ve mekanik dayanıklılığın ön plana çıktığı Süper Enduro yarışları sonunda 2019 yılının şampiyonları da belli olacak.

Halikarnas Motor Sporları Kulübü Başkanı Faysal Şefkatlioğlu, yarışla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:
“Bu son ayak, Türkiye’deki final yarışı. Türkiye’deki en iyiler finale kaldı. Burada şampiyon belli olacak. Biz de tam şampiyonlara göre parkur yaptık. Yarın yani Pazar günü şampiyonun belli olacağı yarışa Bodrum’daki tüm motor sporu severleri bekliyoruz.”

BODRUM’DA MOTOR YARIŞLARINA BÜYÜK İLGİ VAR

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ise Kocaeli, İzmit ve Bergama’da gerçekleştirilen yarışların ardından final organizasyonunun Bodrum’da yapıldığını anlatarak şöyle dedi:
“Halikarnas Motor Sporları Kulübü tarafından organize edilen bu yarış, umut ediyorum ki çok büyük bir heyecana sahne olacak. Biz Bodrum’daki tüm organizasyonlarımızda halkımızın yoğun teveccühü ile karşılaştık. Burada organizasyon yapmanın her zaman keyfini yaşıyoruz, motor sporlarına gerçekten çok büyük bir ilgi var. Türkiye şampiyonu burada belli olacak ve çok büyük bir heyecana sahne olacak. Bodrum’daki ve civar illerde yaşayanları bu büyük heyecanı yaşamaya davet ediyoruz.”
Yarışların 6 kategoride yapılacağının bilgisini veren Uçar, “45 arkadaşımız kayıt yaptırdı. Final yarışı olduğu için tüm etaplardan süzülen, onlardan en iyilerinin seçildiği bu organizasyonda start alacaklar. Bodrum’da yaptığımız tüm yarışlarda 5 binin üzerinde izleyici muhakkak geliyordu. Yarın da havanın güzel olmasıyla birlikte 10 bine yakın izleyiciyi bu organizasyonda göreceğiz.” ifadelerini kullandı.
Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ise sporculara yönelik yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi:

“Bir taraftan Bodrum Cup devam ediyor, bir taraftan enduro yarışlarımız. Bu dönem spor turizminde gerçekten çok önemli faaliyetleri gerçekleştirdiğimiz zaman dilimi oldu. Bodrum’a gelen misafirlerimize ben öncelikle hoş geldiniz diyorum. Önemli olan bu yarışları kazasız belasız sağlıklı bir şekilde bitirebilmek. Elbette ki başarı önemli ama yarışmak da önemli. Ben hak edenin kazandığı kazasız belasız güzel bir yarış diliyorum.”
27 Ekim Pazar günü ise final yarışlarında sporcular şampiyonluk için mücadele verecekler.
KENT HABER HAMDİ YÖRÜR

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu