FLAŞ HABERHABERLERSANAT KÜLTÜR

Singapurlu piyanist Shaun Choo Gümüşlük’te konser verecek

  1. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 15 Ağustos Çarşamba akşamı Singapurlu piyanist Shaun Choo konseriyle devam edecek. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi iş birliği ile gerçekleşecek konser kapsamında sahneye çıkacak olan Shaun Choo, geçtiğimiz yıl Uluslararası İstanbul Orchestra’Sion Piyano Yarışmasında birincilik ödülüne layık görülmüştü.

 

Notre Dame de Sion ile karşılıklı planlanan proje kapsamında festival kapsamındaki 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışmasında geçen yıl birinciliği paylaşan Tolga Atalay Ün ve Özgür Deniz Akalın da İstanbul’da birer konser verecek. 15. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali “Taşta” konserlerinde, Antik Taş Ocağında sahneye çıkacak olan Singapurlu Shaun Choo, kendi bestelerine de yer verecek.

 

Uzakdoğu’dan yükselen bir yıldız

Piyano eğitimine 7 yaşında başlayan Singapur doğumlu Shaun Choo, 14 yaşında Lena Ching’in sınıfından mezun oldukatan sonra çalışmalarına Avusturya’da ünlü pedagog Karl-Heinz Kämmerling ve Prof. Andreas Weber ile Mozarteum Salzburg’da devam etti.

 

Avrupa ve Asya’da konser verdiği salonlar arasında Pekin Ulusal Konser Salonu, Bregenzer Festspielhaus, Leipziger Gewandhaus ve Chopin’in doğum yeri Zelazowa Wola sayılabilir. Schwetzinger Festspiele, Duszniki Chopin Piyano Festivali ve Klavierfrühling Deutschlandsberg gibi festivallerden davet alan Shaun Choo, çok sayıda uluslararası kongre ve etkinliklerde de konser verdi. Südwestdeutsche Philharmonie Konstanz, Mozarteum Symphony Orchestra, Daegu Philharmonic ve Leipzig Academic Orchestra, solist olarak konser verdiği orkestralardan bazılarıdır.

 

10’dan fazla uluslararası ödülün sahibi olan Choo, 3.Uluslararası Orchestra’Sion Piyano Yarışması’nın birincilik ödüllerinden biri olarak 15. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinde bir konser verme hakkı kazandı. Shaun Choo ayrıca Macaristan, Fransa, Çin Halk Cumhuriyeti, Güney Kore ve Avustralya’da düzenlenen uluslararası Chopin yarışmalarında 5 kez birincilik kazandı. Hevesli ve çok başarılı bir besteci olan Shaun Choo, resitallerinde kendi eserlerini de seslendirmekte. Piyanist halen Mozarteum’da, Prof. Jacques Rouvier’in master programına devam ediyor ve piyanist Dang Thai Son ile çalışıyor.

 

Kendi bestesini seslendirecek

Singapurlu piyanist Gümüşlük’teki programına Johann Sebastian Bach / Ferruccio Busoni imzasını taşıyan, “Chaconne in D minor” adlı eserle başlayacak. Ardından Joseph Haydn’ın, “Sonata in C minor, HobXVI, 20” adlı eserini seslendirecek olan Choo, daha sonra Claude Debussy’den, “L’Isle Joyeuse” ve Nikolai Kapustin’ten, “Concert Etude, no. 3 “Toccatina” adlı yapıtlarla programın ilk yarısını sonlandıracak.

 

Sanatçı gecenin ikinci yarısına Ferruccio Busoni’nin, “10 Variations on Chopin’s Prelude” adlı eseriyle başlayacak. Choo, daha sonra Frederic Chopin’den, “Scherzo no. 2 in B flat minor Op. 31” ve “Ballade no. 4 in F minor, Op. 52” adlı eserleri seslendirecek. Programın kapanışında kendi bestesine yer verecek olan Shaun Choo, “Rondo Fashionisto” adlı yapıtla geceye veda edecek.

 

 

Festivalin sponsorları:

  1. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivaline bu yıl da Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi kurumsal sponsor olarak destek verirken, Sistem A.Ş, GFA Eğitim Sponsoru olarak festivale katkı sağlayacak. Bu yıl festivalin etkinlik sponsorları arasında Liba Laboratuarları A.Ş, Koçtaş ve İsrail Konsolosluğu yer alacak. Yıllardır festivalin resmi ulaşım sponsoruluğunu üstlenen Türk Hava Yolları, bu yıl da müzisyen konukları Gümüşlük’e taşıyacak. Festivalde ayrıca Tepta Aydınlatma, aydınlatma sponsoru; Bodrum Yarımadası Kültür ve Çevresini Koruma Derneği, Çağdaş Holding, Mozse Doğal Taş, Koçtes Elektrik ve Hancı İnşaat, mekan sponsorluğu; Vodafone, iletişim sponsoru; Misket Dijital, dijital iletişim sponsoru; Kind People PR, Pr Partner; Limon Gümüşlük, servis sponsoru ve Julius Meinl, kahve sponsoru olarak yer alacak.

 

Antik Taş Ocağında gerçekleşecek Taşta konserlerinin başlama saati 21:15; diğer konserler 20:30’da başlayacaktır.

Biletler, Etkinlik olmayan günlerde 10.00-18.00 arasında Festival Merkezinden, etkinlik günlerinde saat 19.00’dan itibaren etkinlik mekanındaki Biletix gişesinden temin edilebilir.

www.gumuslukfestival.org

info@gumuslukfestival.org

www.facebook.com/gumuslukfest

 

 

 

  1. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 2018 Programı

 

TAŞTA

Antik Taş Ocağı, Konserlerin Başlama Saati: 21:15

 

10 Ağustos Alexander Markov, Keman & Gülsin Onay, Piyano

12 Ağustos Cyprien Katsaris – Piyano

15 Ağustos Shaun Choo, Piyano

20 Ağustos Konrad Richter, Piyano

04 Eylül 440 Tuş

 

SUDA

Festival Merkezi, konserlerin Başlama Saati: 20:30

 

28 Ağustos Blessing „Bled“ Chimanga & Dreams Band

1 Eylül Oran Etkin & Timbalooloo ‘Çocukça Bir Gün’

2 Eylül Oran Etkin „Reimagining Benny Goodman Project“

 

KUMDA

Toprak Ev, konserlerin Başlama Saati: 20:30

 

GFA Kontrbas 01 Ağustos

GFA Viyolonsel 07 Ağustos

GFA Keman 09 Ağustos

GFA Piyano 23 Ağustos

GFA Flüt 31 Ağustos

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu