FLAŞ HABERHABERLER

NE PAHASINA OLURSA OLSUN BODRUM’U KORUYACAĞIZ

Yangında Bodrum Bölgesinde Bodrum Kaymakamı, Belediye başkanı, diğer kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleri ile koordinasyon içinde çalışarak alevlerin durdurulmasında, soğutulmasında, mağdur vatandaşlara ilk yardımların yapılmasında yoğun günler yaşanıyor.  

Kaymakam Bekir Yılmaz yangınlar ve soğutma çalışmaları ile kriz masasının koordinasyonunda, Belediye Başkanı Ahmet Aras, Emniyet Müdürü Mete Durukan ve diğer yetkililer ile her ihbarı her gelişmeyi takip ederek, vatandaşların, STK’ların cansiperane mücadeleleri ile alevlerin Bodrum sınırından geçmesine izin vermediler.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yangınların 8.gününde gece gündüz demeden, bölgede yaşanan yangın söndürme çalışmalarını, belediye ekipleri ile birlikte teyakkuzda kalarak takip ediyor.

Çeşitli il ve ilçelerden gelen çok sayıda söndürme ekibi ile yangın bölgelerinde söndürme çalışmaları devam ediyor.

Alevler müdahalesi sırasında yaralanan vatandaşlara sağlık ekipleri müdahalede bulundular.

Yangının ilk başladığı günden itibaren bölgede yangın noktalarında koşullanan başkan yardımcıları, birim müdürleri ve diğer personellerden oluşan ekipler, emniyet, askeri, sivil ekipler sahalarındaki çalışmalara destek oluyor. İtfaiye ekiplerine, arazöz, su tankeri, iş makinesi, akaryakıt, jeneratör ve diğer acil ihtiyaçların karşılanması sağlanıyor. Kriz Masası, farklı illerden gelen ekipleri ihtiyaç duyulan bölgelere yönlendiriyor. Sahadaki söndürme ekiplerine, su, buz, gibi gıda malzemeleri Mumcular toplanma merkezinden alınarak, ihtiyaç duyulan bölgelere gönderiliyor.

“Ne pahasına olursa olsun Bodrum’u koruyacağız. Vazgeçmek yok” diyerek tüm belediye ekiplerini seferber eden Başkan Aras, “Memleketimiz için mücadelemiz canla başla sürdürüyoruz.  Dedi.

Yine vatandaşlardan yangın bölgelerinde trafik yoğunluğu oluşturulmamasını rica eden Başkan Aras, devam eden yüksek sıcaklıklarının başka yangınlara sebebiyet vermemesi için ormanlık alanlara piknik vb. sebeplerden dolayı girmemeleri için çağrıda bulundu.

Bodrum Belediye Başkanlığı yapılan duyuru ile vatandaşların kendi bölgelerinde yangın tehdidi oluşturabilecek alanlarda ve yol kenarlarında cam vb. materyalleri toplayarak bölgeden uzaklaştırmasının büyük önem taşıdığını belirtti.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu