FLAŞ HABERHABERLERMUĞLA BÖLGESEL HABERLER

Koronavirüs kahramanlarına süt ikramı

 

Milas Süt Birliği, Dünya Süt Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte Milas’ta görev yapan sağlık çalışanlarına süt ikramında bulundu. 

 

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Milas Süt Birliği Genel Müdürü Soner Güney ile birlikte, Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında sağlık çalışanlarına süt ikramında bulundu. Süt tüketiminin önemine dikkat çekmek, sağlık çalışanlarına moral vermek amacıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında; Milas İlçe Sağlık Müdürlüğü, 112, Aile Sağlığı Merkezleri, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi ve İZAN Özel Sağlık Hastanesi personeline süt dağıtımı yapıldı.

Milas İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Ergun Kırova’yı ve sağlık çalışanlarını, Milas Süt Birliği Genel Müdürü Soner Güney ile birlikte ziyaret eden Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, “Dünya Süt Günü sütün faydalarını insanlığa anlatmak amacıyla kutlanıyor. Gazlı içeceklerden çocuklarımızı kurtarıp süt gibi sağlıklı ürünle tanıştırmak ve bunu anlatmak için Dünya Süt Günü etkinlikleri düzenlenmektedir. Süt Günü’nü hem ulusal düzeyde, süt üreticilerinin sorunlarını dile getirme, üreticinin sorunlarını dile getirirken de tüketiciyi sağlıklı sütle tanıştırmak için kutluyoruz. Tabi ki biz Süt Günü’nü bir günle yada bir haftayla sınırlandırmıyoruz ve bu amaçları yıl boyu düzenlediğimiz etkinliklerle gerçekleştirmeye çalışıyoruz.” diyerek Süt Günü hakkında açıklama yaptı. 

“KORONAVİRÜS MÜCADELESİNİN KAHRAMANLARINI TEBRİK EDİYORUM”

Yeni tip koronavirüs mücadelesinde cansiperane bir şekilde görev yapan sağlık çalışanlarına ve emekçilerine yürekten teşekkür ettiğini ifade eden Başkan Gezgin, “Tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 salgını sebebiyle insanlık çok zor günler geçirdi. Öncelikle virüs salgınından etkilenerek tedavi altında olan tüm vatandaşlarımıza acil şifalar, bu hastalık nedeniyle yaşamını yitiren vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Fedakâr sağlık çalışanlarımıza ve emekçilerine ayrıca koronavirüs mücadelesine katkı sunan üreticilerimize, güvenlik güçlerimize, Tarım ve Orman Müdürlüğü yöneticilerine ve personeline, tüm paydaşlara özverili çalışmaları nedeniyle şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı’nın güncel yönlendirmeleri çerçevesinde, Milas Süt Birliği olarak “Öncelik insan sağlığı” diyerek gerekli tüm tedbirleri aldıklarını kaydeden Başkan Gezgin, her zaman üreticiyi ve tüketiciyi korumayı amaç edindiklerini belirtti.

Çiftçilerin ve üreticilerin de sağlık çalışanları gibi koronavirüs kahramanlarından olduğuna dikkat çeken Başkan Gezgin, “Bu zor süreçte durmadan cefakarca üreten üreticilerimize çok teşekkür ediyorum. Onlar bizim için çok değerli. Artık sağlığın, sağlık çalışanlarımızın, tarım ve hayvancılığın ne kadar önemli olduğunu,  üretmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Temennim bu bilinci asla kaybetmememizdir.” dedi. 

Milas Süt Birliği’nin nazik ziyareti ve tebriği ile mutlu olduklarını ifade eden sağlık çalışanları, süt ikramı için de teşekkür etti.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu