FLAŞ HABERHABERLERSANAT KÜLTÜR

Gümüşlük Caz Kampı, açılış konseriyle başlıyor

Gümüşlük Caz Kampı, Türkiye’nin önde gelen cazcılarının katılımıyla 27 Ağustos Salı akşamı Gümüşlük Festivali “Suda Caz” sahnesinde gerçekleşecek konserle start alıyor. Jasmin Art Production Etkinlik Sponsorluğunda gerçekleşecek konser, saat 20.30’da Bodrumlu cazseverlerle buluşacak.

Gümüşlük Caz Kampı Açılış Konserinde, caz şarkıcıları Sibel Köse, Ece Göksu; trompetle İmer Demirer; Saksafonla Engin Recepoğulları; gitaristler Erkan Oğur, Neşet Ruacan, Eylül Biçer; piyanoyla Can Çankaya; kontrbasla Kağan Yıldız ve davulla Berke Özgümüş festival sahnesinde yer alacaklar. Solo performansların yanı sıra topluluk halinde de sahneye çıkacak olan sanatçıların sergileyeceği jam sassion’lar özellikle caz hayranları tarafından merakla bekleniyor.

Gümüşlük’te beş gün caz var
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Gümüşlük Caz Kampı” 27 – 31 Ağustos tarihleri arasında Gümüşlük festival alanında gerçekleşecek. Her yıl yoğun ilgi gören kampta bu yıl yine caz müziğinin Türkiye’deki önemli isimleri yer alacak. Beş gün boyunca caz derslerinin verileceği kampın bu yıl iki önemli konuğu olacak. Türk caz dinleyicisinin yakından tanıdığı, bir dönem Bilgi Üniversitesinde caz dersleri de veren ABD’li tenor saksafoncu Ricky Ford caz düzenleme dersleri verecek. Kampın bir diğer konuğu ise festivalin ve kampın önceki yıllarda da konuğu olan gitar üstadı Erkan Oğur. Caz Kampı kapsamında profesyonel, öğrenci, amatör ya da caz müziğine gönül vermiş katılımcılar, enstrüman/vokal çalışmaları, atölye çalışmaları, teori ve doğaçlama gibi çalışmalarda yer alırken aynı zamanda bu önemli isimlerle bir arada konser verme imkanı bulacak.

Festival alanında başlayacak, Stella Jazz Club’ta son bulacak
Gümüşlük Caz Kampı, 27 Ağustos akşamı Gümüşlük Festival alanında tüm eğitmenlerin katılımıyla gerçekleşecek olan açılış konseriyle başlayıp, 31 Ağustos akşamı Stella Jazz Club’da hem öğrenci hem de eğitmenlerin aynı sahneyi paylaşacakları bir konserle son bulacak.

16. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali sponsor ve destekçiler
Kurumsal Sponsorlar; TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi. Kumda Tema Sponsorları; Sistem A.Ş ve Gruptrans. Açılış Konseri Etkinlik Sponsoru, Liba Laboratuarları. Etkinlik Sponsorları; Koçtaş, Aris Life-Canderel, Jasmin Art Production. Festivalin bu yıl İşbirliği içersinde olduğu kurumlar ise Aktur A.Ş, Art Israel ve Culture Ireland’dan oluşuyor. Ayrıca Türk Hava Yolları, Resmi Ulaşım Sponsoru olurken, Julius Meinl ve Hancı İnşaat ise Servis Sponsoru olarak yer alıyorlar. Festivalin medya sponsorları ise Digiboard, Radyo Halikarnas ve Radyo EKO.

Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, Toprak Ev Konserleri, Gümüşlük Sahili Konserleri ve Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü konserleri saat 20.30; Antik Taş Ocağı, ‘Taşta’ konserlerinin başlama saati 21.15’tir. Biletler Biletix’ten ve etkinlik olmayan günlerde 10.00-18.00 arasında Festival Merkezinden, etkinlik günlerinde saat 19.30’dan itibaren etkinlik mekânındaki gişeden temin edilebilecek.
www.gumuslukfestival.org
info@gumuslukfestival.org
www.facebook.com/gumuslukfest
www.instagram.com/gumuslukfest

16. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinde sonraki konserler
25 Ağustos – Kumda Kontrbas, yer: Toprak Ev, 20.30
27 Ağustos – Gümüşlük Caz Kampı Açılış Konseri (Türkiye): Sibel Köse (Vokal); Ece Göksu (Vokal); İmer Demirer (Trompet); Engin Recepoğulları (Saksafon); Erkan Oğur (Gitar); Neşet Ruacan (Gitar); Eylül Biçer (Gitar); Can Çankaya (Piyano); Kağan Yıldız (Kontrbas); Berke Özgümüş (Davul), yer: Festival Merkezi, 20.30 (Jasmin Art Production Etkinlik Sponsoru)
31 Ağustos – Fidelio Trio (İrlanda): Darragh Morgan (Keman); Adi Tal (Viyolonsel); Mary Dullea (Piyano), yer: Antik Taş Ocağı, 21.15 (Culture Ireland işbirliği ile gerçekleşecek konserin Etkinlik Sponsoru Koçtaş)
6 Eylül – “Kapanış Konseri” Gülsin Onay – Piyano Resitali, yer: Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, 20.30

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu