ALİ DİZDARFLAŞ HABERKÖŞE YAZARLARIMIZ tüm yazılar için fotografa tıklayınız

ALİ DİZDAR IN YAZISI : “SONA DOĞRU HIZLI BİR YOLCULUK”

Yazar Rahmi Turan 21 Haziran yazısında Bodrum elbirliğiyle mahvediliyor diye yazmış yazısı alttaki linkte okumamış olan açıp okuyabilir.

Kissebükü tahsisi ile başlayan kıyıların yağmalanması mücadelesi 13 yıldır sürüyor yaşam mücadelesini kaybedene kadar da devam edeceğiz.

Rahmi Turan yazısının bir yerinde şöyle demiş

Bir de kanunlar der ki: “Sahiller halkındır!” Nah halkın! Bu memlekette
sahiller, parayı bastıranındır! Bazı zadegânlar 30 yıllığına kiralamışlar sahilleri…
Vatandaşını düşünmeyen devlet olur mu? Bizde oluyor maalesef!”

Aynen öyle, gerçekleşen bu, ancak kabullenmiş değiliz Kanunlara saygı gösterilene kadar SAHİLLER HALKINDIR haykırışımıza devam ediyoruz.

Kayaları oyan dalganın büyüklüğü değil devamlılığıdır.

Bodrum’un nüfusu hızla çoğalıyor geliri turizme dayalı, turizmi de günden güne içe yani yerli turizme dönüyor binlerce konutta tatilini Bodrum’da geçirenler artık para ödemeden denize giremiyor, yerleşik nüfus denize girmekten vazgeçer hale geldi geliyor. Ne kadar daha devam eder bu durum bilinmez diyemeyiz 5-10 yıl sonra terk etmeler başlarlar Bodrum’u, metropole dönmüş bir sahil kasabası olur mu?

Kirlilik hat safhada, her yönden kirlilik en önemlisi deniz ve ardından hava sonra görüntü ve gürültü, trafik bezdirici. Bunu özleyen turist olmaz.

Bu gerçeği görmezden gelenler bir gün anlayacaklar ki yanlış yapmışız. İzin verip göz yumanlar bir gün keyfince denize girmek için fellik fellik sahil arayacaklar.

Yeni yeni turizm destinasyonları arama girişimleri hep fiyasko ile sonuçlanacaktır. Sahillerimizi ve koylarımızı korumak tek çıkar yolumuzdur. Denizi kirletirseniz çöker gideriz. Denize çöp atmamak dalgıçlarla deniz dibinin birazını temizlemek denizi korumak için yeterli değil. Sıvı atıkları kontrol altında tutmalıyız gecede 70-80 ton sıvı atığını denize boşaltan işletmeler var arıtma tesisleri yeterli değil. Denetimler gerçek olmalı. Devlet yönetimi umursamıyor yerel yönetimler yetersiz kalmamalı. Kader deyip günü yaşamak sona doğru hızlı bir yolculuk.

Kaldırımları düzenleyip yolları asfaltlamak makyajdan öte bir şey değil kanser günden güne yayılıyor. Tedavi gerekiyor TEDAVİ.

KIYILAR HALKINDIR haykırışından vazgeçmeyin hak aramanın yanlışı olmaz.

Kıyılar halka geri verilene kadar KIYILAR HALKINDIR haykırışımız devam edecektir.

Saygılarımla.  Ali Dizdar 25 Haziran 2018

 

https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/rahmi-turan/bodrumu-elbirligi-ile-mahvediyorlar-2477098/

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu