Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BODRUM KENT HABERLERİFLAŞ HABERSPOR

Aysu Türkoğlu 42 kilometrelik parkurun 10 kilometresini geçti

 

Genç Türk yüzücü okyanusların en zorlu parkurunda

 

Aysu Türkoğlu’nun sıradaki hedef Kaiwi Kanalında yüzmeye başlayalı 3 saati aştığı öğrenildi

 

Vestel sponsorluğunda Ocean’s Seven’ın beşinci parkuru olan, dünyanın en zorlu açık su rotalarından Kaiwi Kanalı’nı yüzmeye başlayan ultra maraton yüzücüsü Aysu Türkoğlu, bu başarıya ulaşan en genç Türk yüzücü olma yolunda emin olarak kulaçlıyor.

Vestel Pazarlama Genel Müdürü Duygu Badem Uylukçuoğlu, bu önemli etapta da Türkoğlu’nun yanında olduklarını belirterek, “Vestel olarak, sporu toplumsal gelişimin vazgeçilmez bir parçası olarak görüyor ve bu anlayışla uzun yıllardır Türk sporuna yatırım yapıyoruz. Genç yeteneklerin yanında yer almak, onların yolculuklarına eşlik etmek bizim için sadece bir sponsorluk değil, aynı zamanda bir toplumsal sorumluluk. Sporun birleştirici ve geliştirici gücünden aldığımız ilhamla, ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşıyacak her alanda yer almaya; teknolojimiz, vizyonumuz ve projelerimizle topluma katkı sağlamaya kararlıyız.

Aysu’nun azmi, inancı ve cesareti ise hepimize ilham veriyor. Ocean’s Seven gibi zorlu bir seride, engelleri birer birer aşarak adım adım tarih yazarken onun bu eşsiz yolculuğunun bir parçası olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Kendisini bu örnek mücadelesinde desteklemeye ve yanında olmaya devam edeceğiz.”

‘Okyanusun sınavı’

Ocean’s Seven serisinin en zorlu parkurlarından biri olan Kaiwi Kanalı; kuş uçuşu 42 kilometrelik mesafesi, güçlü batı yönlü okyanus akıntıları, 3 metreyi bulan dalgaları, ani hava değişimleri ve tehlikeli deniz canlılarıyla dünya açık su yüzme camiasında ‘okyanusun sınavı’ olarak kabul ediliyor.

3 saat önce yüzmeye başlayan  Türkoğlu hava sıcaklığının 30 derec, Deniz suyu sıcaklığının 25 derece olduğu şu saatlerde büyük dalgalar arasında yüzmeye devam ediyor.

Her şey yolunda devam ederse toplam olarak yaklaşık 14 ile 16 saat civarında yüzmesi bekleniyor.

 

Bu geçişte yalnızca fiziksel değil, zihinsel dayanıklılığını da sınayacak.

Aysu Türkoğlu, bugüne kadar Manş Denizi, Kuzey Kanalı, Cook Boğazı ve Catalina Kanalı geçişlerini başarıyla tamamladı.

Türkoğlu son olarak 2024 yılında tamamladığı Catalina Kanalı geçişiyle, ‘Triple Crown of Open Water Swimming’ unvanını kazanan en genç Türk yüzücü olmuştu. Ocean’s Seven parkurlarının yanı sıra Manhattan 22 Bridges geçişini de tamamlayan Aysu Türkoğlu, Kaiwi Kanalı ile toplamda 6. parkurunu, Ocean’s Seven içinde ise 5. parkurunu tamamlamış olacak.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu