ÇEVRE - DOĞAFLAŞ HABERHABERLER

İlk Müdahale İçin Orman Kenarına Su Dolu Bidonlar Yerleştirildi

Orman Yangınlarına erken müdahale edebilmek ve söndürme çalışmalarına  destek olabilmek amacıyla, Bodrum Torba Koyu Turizm Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma ve Geliştirme Derneği üyeleri, Torba liman ile Gölköy Demir mevkiine kadar ormanlık alan yol kenarına belirli aralıklarla içlerine su doldurulan 20 litrelik bidonlar yerleştirildi.

 

Bodrum Torba Koyu Turizm Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Mehmet Cengiz Gezer, bu konuda asağıda yeralan açıklamayı yaptı:

14.08.2026 cuma günü saat 10.00-13.00 arası Torba Koyu Derneğimiz ile Torba mahalle muhtarımız Sayın Fatma Kavcar’ın işbirliği ile Limanımız dan başlıyarak Demirbükü mevkiine kadar yaklaşık 125 adet 20 litrelik su bidonu belli aralıklarla orman yol kenarına konmuştur. Bu çalışmada emeği geçen Bodrum Belediyesi ve çalışanlarına, gönüllü mahallemiz sakini Ahu Aras’a, Derneğimiz üyesi Nazan Özbaykal ve Firuzan Büyükmete’ye ve muhtarımız Fatma Kavcar’a ve de bidonları temin eden Dursun Göktepe’ye ayrı ayrı teşekkür ederim.

Ayrıca bu hizmetin yapılması için bizlere yol gösteren çevreci öğretmenimiz Sayın Hanife İnan’ı da anmak isterim.

Bodrum Torba Koyu Turizm Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma ve Geliştirme DerneğiMehmet Cengiz Gezer.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu