FLAŞ HABERHABERLER

MOBİSAD YÖNETİMİNDE BİR BODRUM MARKASI

Bir Bodrum markası olarak, Telekomünikasyon sektöründe bölgenin lideri konumundaki İçkale A.Ş. Kurucu Ortaklarından Uğur İlhami Özden, bilgi teknolojileri sektörünün tek derneğinin başkan yardımcılığı görevine seçildi.

Kısa adı MOBİSAD olan Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri iş Adamları Derneği’nin geçtiğimiz gün yapılan yönetim kurulu toplantısında yeni yönetim için adaylığını koyan Uğur İlhami Özden, yapılan oylamalarda yönetim kuruluna seçilerek, MOBİSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Mobil Telekomünikasyon ve buna bağlı bilgi teknolojileri sektöründeki ürün ve servisler konusunda faaliyet gösteren firmaların ortak sesini temsil eden, Türkiye’nin sektördeki tek Sivil Toplum Kuruluşu olarak çalışan MOBİSAD’ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına getirilen Uğur İlhami Özden, konuyla ilgili şunları söyledi.

“Geçtiğimiz hafta sonu merkezi İstanbul’da bulunan sektörümüzün tek sanayici ve işadamları derneği MOBİSAD yönetim kurulunda görev almak için adaylığımı koymuştum. Haftasonu yapılan seçimlerde yönetim kuruluna seçildim. Pazartesi görev dağılımları yapıldı ve MOBİSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak göreve başladım.

Yaklaşık 25 yıla yakın süredir mobil haberleşmede operatör, üretici, ithalatçı, dağıtıcı, servis sağlayıcı ve bayilerden oluşan ülke genelinde hizmet veren üyelerin ortak sesi olan derneğimiz, bu güne değin toplum yararına yaptığı ve toplumun tüm kesimlerince kabul gören çalışmaları ile hakkı olan saygınlığı kazanmış bir kuruluş olarak hizmet vermektedir. Yeni yönetim olarak bizler MOBİSAD çatısı altında toplamış üyelerimizin, sektör çalışanlarımızın, tüketicilerin, kısaca toplumun menfaatlerini ortak bir platformda değerlendirerek ülke yararına, sektörün hak ettiği büyümenin sağlanmasını amaçlıyoruz.

Yaklaşık 900 üyesi olan derneğimiz, geçmiş dönemlerde yaşanan yönetim zafiyetleri nedeniyle son yıllarda biraz kan kaybetmişti. Ancak, yeni yönetim olarak bizler 13 asil ve 13 yedek olmak üzere, genç ve etkin bireylerden oluşan bir yönetim kurulu ile daha önce yapılan hataları düzelterek faaliyetlerimize devam edeceğiz. Yurt genelinden birçok girişimcinin bir araya geldiği bir dernek olan MOBİSAD bünyesinde Bodrum’u temsilen bulunmak, Bodrum bayrağını İstanbul’da dalgalandırmak da ayrıca mutluluk verici.

MOBİSAD yönetim kurulunda olmanın en güzel yanı, farklı yatırımcıların vizyonlarından faydalanarak, yeni iş imkânlarını, yatırım modellerini Bodrum’da yaşayan arkadaşlarımızla paylaşıp, Bodrum ekonomisi için yenilikler ve farklılıklar sunabiliriz.”

Yönetime seçilmesiyle birlikte her hafta İstanbul’da düzenlenen dernek toplantılarına gideceklerini belirten Uğur İlhami özden, teknolojinin kalbinin İstanbul’da attığını da belirttiği konuşmasında, İçkale’nin dolaylı yollardan da olsa Bodrum’dan İstanbul’a ilk adımını attığını belirtti. Bilişim ve iletişim sektöründe yaşanan sorunlara sektörün tek derneği olarak sahip çıkan ve dernek içerisinde bulunan komisyonlar ile bu sorunlara ilk elden, en yetkili merciden çözümler getirilmesine çalıştıklarını da belirten Özden; ” MOBİSAD, ülkemizin Bilgi Toplumu olma hedefine yönelik çalışmalarda sektörün önünü açan bir sivil toplum örgütüdür. Üyelerimizin sektördeki sorunlarına çözüm üretmek amacı ile Ulaştırma Bakanlığı başta olmak üzere sektör sorunları ile ilgili tüm bakanlıklar, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Haberleşme Genel Müdürlüğü, İnternet Geliştirme Kurulu, Siber Güvenlik İnisiyatifi Çalışma Gurubu ile ortaklaşa çalışmalar ve projeler sürdürmeye devam etmektedir.” Diyerek, derneklerinin hedef ve amaçlarını da dile getirdi.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu