EĞİTİM-TEKNOLOJİFLAŞ HABERHABERLER

KARİKATÜR VE KISA FİLM YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Bodrum’da yürütülen “Her şey Dahil, İsraf Hariç” projesi kapsamında karikatür ve kısa film yarışması gerçekleştirildi. Yarışmada dereceye girenlere bugün ödülleri verildi.

Doğal kaynakların ihtiyaç çerçevesinde tüketmek ve bilinçli tüketici olmayı özendirmek adına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bodrum Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (BODER) ve TED Bodrum Koleji işbirliği ile hayata geçirilen “Her şey Dahil, İsraf Hariç” projesi kapsamında ortaokul ve lise öğrencileri arasında kısa film ve karikatür yarışması düzenlendi.

Yarışmada dereceye girenlere jürinin de katılımıyla ödülleri verildi. TED Bodrum Koleji Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül törenine, BODER Başkanı Halil Özyurt, TED Bodrum Kolej, Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Erken, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan BODER Yönetim Kurulu üyesi Onursal Özatacan, gıda israfına dikkati çekerek şunları sile getirdi:

“İşimiz çok zor. Çünkü Birleşmiş Milletlerin verilerine göre Dünyada üretilen 4 buçuk milyar ton gıdanın bir buçuk milyar tonu her yıl israf ediliyor. Kaybedilen bu gıda miktarının sadece 4’te 1’ini kurtadığımız takdirde Dünyada açlığın biteceğini bilmek konunun ne kadar önemli olduğunu anlamamız için yeterli. Ülkemizdeki tablo da Dünyada olduğu gibi hiç iç açıcı değil. Ülkemizde yıllık israfın boyutunun 214 milyar TL’ye yaklaşmakta olduğu ve günde neredeyse 5 milyon, yılda ise 1.7 milyar ekmeğin israf edildiği yetkililer tarafından dile getirilmektedir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmaya giren öğrencileri karikatür ve kısa filmleri gösterildi.

Karikatür ve kısa film için 5’er jüri üyesinin olduğu yarışmada Karikatürcüler Derneği Başkanı Raşit Yakalı da jüri üyeleri arasındaydı. Yakalı, karikatür yapmaya nasıl başladığını da katılımcılarla paylaştı.

Jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonrası kısa film dalında TED Adana Koleji Balta isimli filmle birinci, TED Samsun Koleji öğrencileri Fikir isimli filmle ikinci oldu.

Karikatür dalında ise TED Bodrum Koleji öğrencilerinden Gökçe Eylül Ünlü birinci, Mina Kayra Aydemir ikinci, Nehir Öztürk ise üçüncü oldu.

Dereceye girenlere ödülleri jüri üyelerince verildi.

Kent Haber Hamdi Yörür

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu