FLAŞ HABERHABERLER

  İŞYERLERİ İÇERİSİNDEN DE İLAN REKLAM VERGİ ALINIYOR

2464 sayılı belediye gelirleri kanununa istinaden Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumluğundaki işyerlerinin içindeki bütün ilan ve reklam unsurlarından ilan reklam vergi alınması işletmecileri hem şaşırttı hem de isyan ettirdi. İşletmeciler hali hazırda pek çok vergi ödediklerini bir de işyeri içerisinden alınan vergilerin kendilerini çok zorlayacağını söyledi.

Muğla’nın büyükşehir olmasının ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumluğundaki işyerlerinin içindeki bütün ilan ve reklam unsurlarından vergi alındığı ortaya çıktı. Kendilerine kesilen ceza ile durumdan haberdar olan işletmeciler, isyan etti.

İşletmeciler Kent Haber’e yaptıkları açıklamada, “Biz zaten totemler,  cephedeki panolar için vergi veriyoruz. Bunları anlayışla karşılıyoruz. Şimdi mağaza içerisindekileri de hesaplarsak ödeyeceğim vergi katlanacak. Zaten araçlarımızın üzerindeki reklamlar için muayeneden geçirirken vergisini ödüyoruz, araçların üzerinde reklam olduğu için ayrıca bir vergi daha ödüyoruz. Şimdi de mağaza içindeki logolarımız için ayrı bir ödeme yapacağız. bu da bizi maddi olarak çok zorlayacak” dediler.

Öte yandan Kent Haber’in telefonla ulaşarak bilgi aldığı Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada kanunen bu verginin alınması gerektiğine işaret edilerek “Bu İlan Reklam Vergisi 2464 sayılı belediye gelirleri kanunu 12 ve 16’ıncı maddelerinde belirlenmiştir. İşyerlerinin iç ve dış bölümündeki yarım metrekarenin üzerindeki bütün ilan ve reklam unsurlarından vergi alınıyor. Kanunen bu verginin alınması gerekiyor. Türkiye’deki başka büyükşehirlerde de bu uygulama var. Işıksız olanın metrekaresi 40 TL, ışıklı olanın 60 TL, LED olanların 150 TL. Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlu olduğu caddeler, bulvarlar, karayolları AVM’lerdeki işyerlerini kapsıyor” denildi.

Kent Haber Hamdi Yörür

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu