FLAŞ HABERSANAT KÜLTÜR

“İstanbul ve Viyana Forever” dağ başındaki müzede Bodrumlu oldu

İstanbul – Vienna Forever” iki şehrin dünyayı değiştiren bir buçuk kilometrelik öyküsünü sanatla Bodrum’a taşıdı. Ünlü ressam Ender Güzey, “İstanbul – Vienna Forever” adlı sergisini Bodrum’un Alazeytin köyündeki kendia adını taşıyan ARThill’de açtı. Sergi 30 Haziran’a kadar açık kalacak.Güzey, Bodrum’un en ücra köşesindeki müzesini, “Dağ başındaki müze” olarak tanımladı.

Avusturya Fahri Başkonsolosluğu ile düzenlenen sergide, İstanbul’un fethi sırasında Fatih Sultan Mehmet tarafından çizilen kırmızı hat, Tophane, Boğazkesen, Galatasaray Meydanı’ndan, İstiklal Caddesi, Asmalı Mescit,Kasımpaşa kadırgaların karadan denize indirildiği güzergah yer alıyor.

Sergide yine, Viyana’yı fethetmek için Osmanlı İmparatorluğu adına Merzifonlu Kara Mustafa Paşa’nın çadırını kurduğu, aylarca yaşadığı meydan serginin odak noktasını oluşturdu. Şehre zarar vermemek için beklemeyi seçen bu uğurda hem Viyana’yı hem başını kaybeden Kara Mustafa Paşa’nın altın bir heykelinin yapıldığı bölge Güzey’in sergisine hayat verdi.

Bodrum’un en ücra köşelerinden birinde yer alan müzedeki serginin açılışına katılanlara teşekkür eden Güzey, müzenin tarihi Leleg Yolu üzerinde bulunduğunu belirterek, “Ego insanı bitiriyor. Ego olmayınca benim gibi dağ başına müze kurabiliyorsunuz” dedi.

Öte yandan sergide Güzey bir eserini takas usulü satışa çıkardı, “Bu resim karşılıüğında kim hangi eşyayı verecekse yazsın. Daha sonra değerlendireceğim” dedi.

ADEM ÜLKER 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu