EĞİTİM-TEKNOLOJİFLAŞ HABERHABERLER

DOĞA KOLEJİ BODRUM KAMPÜSÜNDE  CUMHURİYET COŞKUSU

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 29 Ekim 1923’te TBMM tarafından ilan edilen Cumhuriyetimizin 95. Yılı Doğa Koleji Bodrum Kampüsü’nde büyük bir coşku ile kutlandı.

 

Cumhuriyet’in 95. Yılını ilk günkü heyecanıyla kutlayan Doğa Koleji Bodrum kampüsü öğrenci ve öğretmenleri, Cumhuriyet’e yakışır gösterilere imza attı. Törene veliler, çalışanlar, öğretmenler, öğrenciler katılarak bayram coşkusunu yaşadı.

 

Günün anlam ve önemini belirten ve tören açılış konuşmasını yapan Kampüs Müdürü Ayşegül Merve Gürdal, “Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, tüm gazi ve şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmet ile anıyor; bu özel günde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” dedi. Gürdal, Cumhuriyetimizin 95. Yılını kutlarken yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın onu korumak için tüm güçleriyle çalışmaları gerektiğini söyledi.

 

Gürdal “hep birlikte çok çalışıp, Cumhuriyet’i sonsuza değin kutlayacak ve Cumhuriyet’e yakışır nesiller yetiştireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gösterisi bando takımının karşılaması ile başladı. Karşılamanın ardından saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet Çocukları Marşı, Atatürk’ün Gençliğe hitabesi ise hep bir ağızdan okundu.  Bodrum kampüsü öğrencileri, Vals gösterisi, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e defilesi sergiledi. Öğrencilerin Zeybek gösterisi ise izleyenleri hayran bıraktı. Son olarak Kurtuluş Savaşı oratoryosu çalındı. Tüm öğrenci performansları, herkes tarafından büyük beğeni alarak ayakta alkışlandı.

Akşam ise Bodrum kampüsü tüm öğrenci, öğretmen ve velileri Cumhuriyet Bayram korteji gerçekleştirdiler. Kortej, Marinadan Belediye’ye kadar yürüyerek Cumhuriyet bayram coşkusunu bir kez daha yaşadı.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu