FLAŞ HABERHABERLERSİYASİ

 CHP’Lİ KADINLAR EMEL ÇAKALOĞLU İLE DEVAM DEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanlığı Kadın Kolları kongresi yapıldı. Mevcut başkan Emel Çakaloğlu ve Ayşen Ongun Soydan’ın yarıştığı kongrede 341 oy alan Emel Çakaloğlu yeniden ilçe kadın kolları başkanı oldu.

Öğleden sonra Oasis Nurol Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Sandıkçıoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda partili katıldı.

Kongrede bir konuşma yapan İlçe Başkanı Recai Seymen, sözlerine şöyle başladı:

“Bodrum örnek gösterilecek bir demokrasi yarışı içinde. Bu akşam bu yarış burada bitecek, yarın hep birlikte nasıl iktidara geliriz, onun mücadelesini yapacağız. Benim en büyük destekçim eşimdir. Biz erkeklerin arkasında güçlü kadınlar olduğu zaman bir yerlere geliyoruz. Bizim de onların arkasında durmamız lazım.”

CHP İlçe Kongresi’nde 2019 yerel seçimleri için Bodrum Belediye Başkanının parti içinden belirlenmesi ile ilgili sözlerini yineleyen Seymen, şöyle devam etti:

“Yerel seçimler partimizin geçirdiği en zor seçimlerdir. Ben İlçe Kongresi’nde söylediğim sözü yineliyorum. Bodrum’da belediye başkan adayı parti içinden seçilecek ve örgütten onay alan bir arkadaşımız seçilecek. Bu konuda söz veriyorum ama desteklerinizi bekliyorum. Genel merkezi ziyaret eden arkadaşlarımız var, tabi ki ziyaret edebilirler. Ama kimse Ankara’ya bakmasın, bu örgüte baksın. Bu örgütün onay verdiği arkadaşlar belediye başkanı olacak. CHP’li belediyelerimizin üzerinde ciddi baskılar var. Bugün Muğla Büyükşehir Belediyemiz, yarın başka belediyemize gelebilir. Buradan da şunu söylüyorum; bütün CHP’li belediyelerimizin arkasındayız. Onlara kefiliz. Bodrum Belediye Başkanımızın da arkasındayız, Milas Belediye Başkanımızın da arkasındayız. Biz onlardan halka daha fazla hizmet vermesini istiyoruz, 2019 seçimlerine daha iyi girmek istiyoruz.”

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanlığı Kadın Kolları adaylarından Emel Çakaloğlu ise şöyle konuştu:

“Yoğun bir emek ve deneyim içeren önceki dönem çalışmalarımız referans olarak kabul edileceğini umuyor, katılımcı, eşitlikçi, şeffaf ve güler yüzlü bir yönetim anlayışı ile siz kadınlarımızı görmek istiyoruz. Bir kadın, bin kadındır ve her kadın barışın elçisi, sevgi ve merhametin ta kendisidir. Önce partimiz, sonra Bodrum adına barış ve adalet için yola çıktık. Dünyanın ve siyasetin biz kadınlara ihtiyacı var. Ne kadar çok kadın, o kadar çok etik ve siyaset diyor, değerli oylarınızla haydi kadınlar el ele sandığa diyorum.”

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanlığı Kadın Kolları’nın diğer adayı Ayşen Ongun Soydan, yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi:

“Bugün elde ettiğimiz tüm hakları borçlu olduğumuz Atatürk’ün bize gösterdiği yolda verilecek mücadelede biz kadınlara çok büyük görevler düştüğünü biliyoruz. Biz kadınların yükü çok ağır olabilir, gücümüz düşebilir. Ama başımız her zaman dik olacaktır. Siyasi partilerde tüm görevler gönüllülük esasına dayalıdır. Ülke ve parti yararı söz konusu olduğunda tüm kişisel hırs ve beklentilerimizi, egolarımızı, önyargılarımızı bir kenara koymak zorundayız. Önümüzdeki seçimler ülkemizin kaderini değiştirecek. Bu bilinçle hep birlikte el ele çalışacağız. Örgütümüzün ve siz değerli kadın arkadaşlarımızın gösterdiği ilgi ve destek üzerine ben de CHP Bodrum Kadın Kolları başkanlığına ekibimle birlikte aday oldum.”

Konuşmaların ardından her iki aday da yönetim kurulu üyelerini tanıttı, daha sonra seçime geçildi. Oylama sonunda Emel Çakaloğlu 341, Ayşen Ongun Soydan 171 oy aldı. Yeniden ilçe kadın kolları başkanı seçilen Emel Çakaloğlu, “Arkadaşlar bugün CHP kazandı. Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz. Bugün kadının gücünü gördünüz. Katılımı gördünüz. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İlçe yönetimi ile beraber iktidara yürüyeceğiz” diye konuştu.

Daha sonra tebrikleri kabul eden Çakaloğlu’nun yönetiminde şu isimler bulunuyor;

Semahat Berber, Nazlı Gülçin Kadıköy, Sabriye Cengiz, Saliha Toprak, Samuray Çelik Çengel, Fatma Şahbaz, Nuray Berberoğlu, Nuray Ünal, Aylin Öcal, Hatice Pehlivan, YüsraMiskioğlu,Şenay Cuma, Nesrin Ardağ, Sebahat Damgacı, Nuray Cömert ve Taylan Keser.

Kent Haber Hamdi Yörür

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu