FLAŞ HABERHABERLER

 Bodrum Cup 29’uncu yılında da yelken tutkunlarını bir araya getiriyor

Türkiye’nin önde gelen yelken yarışı The Bodrum Cup, 16 Ekim-21 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu yıl 29’uncusu düzenlenecek olan yarışmada yelkenciler, 6 gün boyunca gulet, tırhandil, cruiser ve katamaran kategorilerinde yarışacak. Yelken yarışlarının yanı sıra karada ve denizde pek çok eğlenceli etkinliğin de yapılacağı The Bodrum Cup, sürpriz konserlerle sona erecek. Her yıl binlerce yelken ve deniz tutkununu bir araya getiren The Bodrum Cup’a bu yıl 150 yat ve 1500 yelkencinin katılması bekleniyor.

Hem Ege’nin gözde tatil beldesi Bodrum’un hem de Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunan yelken yarışı The Bodrum Cup, bu yıl 16-21 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından başlatılan ve yıllar içinde gelenekselleşen The Bodrum Cup, bu yıl 29’uncu kez binlerce yerli-yabancı deniz ve yelken aşığına unutulmaz günler yaşatacak. The Bodrum Cup bu yıl Bodrum’dan başlayıp, Yalıkavak ve Gökova koylarını da kapsayan 5 etaptan oluşacak.

Kampana töreniyle 16 Ekim günü başlayacak olan The Bodrum Cup, yelken yarışlarının yanı sıra karada ve denizde düzenlenen birbirinden eğlenceli etkinliklerle de tadına doyulmaz bir festival atmosferi yaratacak. Benzer yarışmalardan farklı olarak denizcilerin konuklarıyla birlikte yarışmasına olanak sağlamasıyla dikkat çeken The Bodrum Cup’ta yarışlar; gulet, tırhandil, cruiser ve katamaran kategorilerinde gerçekleştirilecek.

Kıyasıya rekabet- unutulmaz dostluklar

Yelken sporu tutkunlarının her yıl dört gözle beklediği, Türkiye’nin en önemli yelken yarışlarından biri olan The Bodrum Cup’ta yelkenciler birbirleriyle kıyasıya rekabet edip birincilik için yarışacak. Yarışmada aynı tutkuyu ve heyecanı paylaşanların kalıcı dostluklarının da ilk adımı atılıyor. The Bodrum Cup’a bu yıl destek veren kurumlar arasında Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, IMEAK Deniz Ticaret Odası, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Denizciler Derneği, TURSAB ve TYF de bulunuyor. Etkinliğe 150 yat ve 1500 yelkenci ile birlikte 5000 yelken meraklısının da katılması bekleniyor.

Akdeniz başta olmak üzere farklı rotalara ulaşacak

Denizlerin ve koyların korunması bilincine katkı sunan The Bodrum Cup hem Bodrum hem de Türkiye’nin gurur duyduğu sürekli bir etkinlik olarak öne çıkıyor. Tatlı bir rekabet yaratarak deniz sektörünün gelişimine ve genç neslin yelkenle tanışmasına olanak tanıyan festival, bölgedeki yat üretim teknolojisini de dünyayla entegre hale getirmesiyle dikkat çekiyor. “Güneşe dayalı turizm” algısını değiştirerek güneş ve rüzgâr turizmini tercih nedeni yapan The Bodrum Cup’ın önümüzdeki dönem hedeflerinde ise yurt dışından daha fazla yat çekecek girişimleri başlatmak ve The Bodrum Cup’ı Akdeniz başta olmak üzere farklı rotalara ulaştırmak bulunuyor.

Festival tadında yarış: The Bodrum Cup

The Bodrum Cup, adrenalin yüklü bir atmosferde yapılan yarışların yanı sıra karada ve denizde düzenlenen pek çok etkinlikle de uluslararası bir festival olarak öne çıkıyor. Daha önceki yıllarda Sertab Erener, Nilüfer, Fatma Turgut, İlhan Şeşen, Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars gibi konserlere ev sahipliği yapmış olan etkinlik 16 Ekim’de kampana töreniyle başlayacak. Katılımcılar The Bodrum Cup Meydan Aktiviteleri, Akustik Şehir Konserleri, Mavi Yolculuk Mutfağı Yemek Yarışması ve #instabodrumcup Fotoğraf Yarışması gibi eğlenceli etkinliklerle unutulmaz anlar yaşayacak. The Bodrum Cup, ödül töreninin ardından final konseriyle sona erecek.

The Bodrum Cup sosyal medya linkleri:

·         Instagram: https://www.instagram.com/bodrumcup/

·         Facebook: https://www.facebook.com/BodrumCup/

·         Twitter: https://twitter.com/BodrumCup

 

Editöre not: İlgili tüm görseller aşağıdaki linktedir.

 

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/download2017/0020/1/The_Bodrum_Cup.zip

 

Tanıtım filmi: https://youtu.be/tbHuXUTj39g

 

 

İlgili Kişi:

Dilek Özcan

Marjinal Porter Novelli

dileko@marjinal.com.tr

0533 927 23 93/ 0212 219 29 71

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu