FLAŞ HABERHABERLERSİYASİ

BODRUM’UN 12 AY TURİZM HEDEFİNE TERMAL SU DESTEĞİ

 

 

Başta Bodrum olmak üzere Muğla’nın yeraltı değerlerinden ‘Terman Su’ kaynaklarının bulunduğu kıyıların raporu AK Parti İlçe Başkanı Ömer Özmen tarafından, Muğla Valisi Esengül Civelek’e sunuldu.

 

Sunulan raporla Muğla ilinin jeotermal haritalara dahil olması için Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Kurulu bilgilendirildi.

 

Özmen’in sunduğu dosyada; Güney Ege Termal Turizm Bölgesinde bulunan İzmir, Aydın, Denizli ve Manisa illerinin dışında kalan Muğla’yı bu bölgeye dahil edilmesi gerekliliğini ifade eden taleple birlikte, 12 Ay turizme hizmet edecek çalışmalar ve özellikle sağlık yatırım proje bilgiler ve detaylar yer aldı.

 

12 Ay Turizme en büyük katkıyı jeotermalden sağlayacağız…

Türkiye’nin sağlık ve termal Turizminde dünyaya açılım projesi olan Termal Master Planı kapsamında 2023’e kadar 500.000 termal yatak kapasitesine ulaştırmanın hedeflendiğini ifade ederek, “Muğla’yı Dünya’nın en önemli sağlık ve termal destinasyonları arasına dahil etmek istiyoruz. Bununla birlikte bölgemizde 12 ay Turizm imkanı, sürekli ve yüksek istihdam, yüksek iç ve dış Turizm talebi ve bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sağlayacağız. Ege bölgesinin termal alanları, Türkiye’nin termal alanlarının yaklaşık % 75’ini oluşturuyor. Bodrum’a 12 Ay Turizm konusunda en büyük katkıyı jeotremalle birlikte büyüyecek olan sağlık turizminden sağlayacağız. Konuyu Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı bünyesinde tüm hassasiyetleri göz önünde tutarak takip edeceğiz” Dedi.

 

Termal Suyumuz çok kaliteli…

Muğla Valiliği’ne raporun verilmesi sırasında hazır bulunan Bodrum Jeotermal Derneği Başkanı Mehmet Varlık, ilk olarak Bodrum’un Turgutris Mahallesinde 638 metre derinlikte ve 37 derece sıcaklıkta bulunan jeotermal su ile başlayan süreç bizleri çok heyecanlandırmıştı diyerek, “Bodrum Jeotermal Derneği olarak termal suyu bulduğumuz noktalarda yaptığımız analizlerde suyun; egzama, sedef, akne, mide rahatsızlıkları, eklem romatizmaları, kaza sonralarında oluşan travma gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiğini tespit ettik. Bugüne kadar yaptığımız girişimlerde çok yavaş yol aldık. Yakın dönemde göreve gelen AK Parti İlçe Başkanı Sayın Ömer Özmen’in jeotremal su konusuna gösterdiği yakın ilgi ile hazırlanan raporu ve taleplerimizi Muğla Valiliği’ne ilettik. Termal suyumuz çok kaliteli. Konunun Bodrum’a sağlayacağı katkılar için üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmaya hazırız.” Dedi.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu